Jocul de golf este legat de respectarea unor reguli de etichetă. De asemenea, se vorbește despre ținuta obligatorie pentru bărbați și femei. Află ce fel de haine de golf vor fi necesare pentru a începe să joci acest sport. Verifică mărcile de încredere. De asemenea, vă sugerăm ce este mai bine să nu puneți pe terenul de golf.

Află de ce haine ai nevoie pentru golfFoto: sportofino.ro

Ce nu este potrivit să porți la golf? Eticheta și moda golfului Cluburile și terenurile de golf au reguli specifice în ceea ce privește vestimentația. Respectarea acestora este rezultatul etichetei și este obligatorie pentru participanți. Înainte de a merge într-un anumit loc, verifică dacă există reglementări privind, de exemplu, culorile (în unele cluburi, de exemplu, nu se poartă șosete colorate) sau modelele. Se presupune că următoarele nu pot fi introduse în terenul de golf:

  • tricouri și bluze clasice fără guler; bluze care dezvăluie burta;
  • pantaloni de trening și jambiere; blugi; pantaloni scurți mai scurți decât până la genunchi;
  • fuste foarte scurte; pantofi cu tocuri înalți; pantofi fără șosete (sunt necesari chiar și pentru sandale);
  • teniși; o mulțime de bijuterii.

Codul vestimentar poate fi găsit în termenii și condițiile fiecărui teren de golf sau pe site-ul său. Liniile directoare generale ale etichetei de golf sunt, de asemenea, prezentate de Asociația Poloneză de Golf. Cum ar trebui să arate costumul de golf al unei femei și al unui bărbat?

Rochie de golf pentru femei: Cum să te îmbraci pentru terenul de golf?

Costumul de golf pentru femei trebuie să fie elegant, îngrijit și liniștit. În plus, ar trebui să permită mișcări ample și să nu împiedice alte mișcări. Merită să verifici dacă este confortabil și atunci când te apleci. În colecțiile mărcilor se regăsesc lenjerie de corp sport termică (utilă în lunile mai reci) și îmbrăcăminte de golf pentru femei: G/Fore, J Lindeberg, Alberto, Bogner, Chervo, LoveShackFancy, Rudy Project, Sportalm i X-Bionic. Îmbrăcămintea de golf poate fi găsită, de asemenea, în colecțiile designerilor, inclusiv în colecțiile EA7 de la Emporio Armani și trei colecții Ralph Lauren: Polo Golf Ralph Lauren, Polo Ralph Lauren și RLX Ralph Lauren. Pentru a completa o ținută de golf de bază, trebuie să te decizi asupra articolelor necesare, și anume:

  • cămașă de golf pentru femei

Conform etichetei, toate tricourile de golf ar trebui să aibă guler. Prin urmare, cel mai popular tip va fi cel de polo. Poți opta pentru un astfel de tricou cu mânecă scurtă, cu umerii largi sau pentru un tricou cu mânecă lungă. Este recomandabil să le alegi pe cele confecționate din țesături sportive tehnice, eventual din lână merinos sau în amestec cu aceasta. Datorită compoziției acestui material, acestea vor asigura temperatura potrivită în orice condiții, eliminând bine excesul de căldură și umiditate. Un bun exemplu ar fi elegantele tricouri polo de golf pentru femei J Lindeberg, care vor arăta minunat la orice club sau pe teren.

  • Pantaloni de damă sau fustă de golf

Un alt element esențial sunt pantalonii de golf din stofă pentru femei sau fusta de golf. Lungimea lor este importantă. Sunt acceptați doar pantalonii lungi sau fuste sau pantaloni scurți până la genunchi. Acest lucru se datorează unei chestiuni de comoditate. Îmbrăcămintea prea strâmtă (de exemplu, jambiere, bluze de motociclist) sau prea scurtă (care ar putea îngreuna aplecarea) va fi considerată nepotrivită și contrară etichetei. Modele adecvate pot fi găsite în colecțiile J Lindeberg, Chervo și Sportalm.

  • Rochie de golf

Alternativ, se poate folosi o rochie de golf, care combină de obicei caracteristicile unei cămăși de polo și ale unei fuste de golf cu un guler și o lungime potrivită. Cea mai frecventă alegere este a modelelor cu partea de jos plisată, ușor evazată, care sunt mai confortabile și nu limitează mișcarea. Rochiile de golf J Lindenberg, Chervo, LoveSchackFancy și Sportalm vor îndeplini toate criteriile etichetei.

Îmbrăcăminte de golf pentru bărbați: cum să te îmbraci pentru golf?

Îmbrăcămintea de golf pentru bărbați trebuie să fie, de asemenea, îngrijită, elegantă și să combine stilul sportiv cu o notă de casual. Elementele de bază sunt similare cu cele care se găsesc în îmbrăcămintea pentru femei:

  • tricou de golf pentru bărbați

În acest caz, este, de asemenea, polo. Regulile de etichetare pentru fiecare teren de golf cer bărbaților să aleagă cămăși cu mânecă scurtă și guler sau cămăși cu mânecă lungă pentru zilele mai reci. Colorate sau mai discrete, modelele de polo pentru bărbați Chervo și G/Fore sunt o alegere clasică pentru orice jucător de golf.

  • Pantaloni și pantaloni scurți de golf pentru bărbați

Pantalonii de golf pentru bărbați ar trebui să fie făcuți din material textil (nu sunt permise hanorace sau blugi) și să aibă o lungime minimă a genunchiului. Merită să verifici regulamentele unui anumit club, deoarece în unele locuri pantalonii scurți sunt destinați doar jucătorilor cu statut de amator. Modelele potrivite de pantaloni de golf pentru bărbați merită căutate în colecții: Alberto, Chervo, G/Fore, J Lindenberg și Ralph Lauren.

Care sunt cei mai buni pantofi de golf?

Unul dintre cele mai importante elemente ale ținutei unui jucător de golf este reprezentat de pantofi. De obicei, amatorii pot purta încălțăminte sport clasică (cu excepția pantofilor de sport), dar verifică regulile din regulament. Pantofii de golf trebuie să fie stabili, să aibă o talpă antiderapantă și să nu deterioreze iarba de pe teren. Pantofii cu crampoane în talpă sunt de obicei aleși. Unele cluburi stabilesc obligația de a alege vârfuri moi care pot fi utilizate atât pe iarbă, cât și în interior. Pantofii de golf G/Fore sunt cei mai potriviți. De asemenea, în unele cluburi sunt permise sandalele.

Accesorii suplimentare pentru ținuta de golf

Îmbrăcămintea de golf este, de asemenea, legată de accesorii. Sunt necesare șosete înalte, care trebuie să fie strânse și în sandale. Cluburile pot necesita o anumită culoare. De obicei, cele alese sunt solide sau (dacă este permis) în carouri. Jucătorii de golf își pun, de asemenea, o mănușă de golf (stânga pentru dreptaci și dreapta pentru stângaci). Se acceptă casca de protecție sub formă de cască, vizieră sau pălărie de soare.

S'portofino – îmbrăcăminte sportivă și la modă pentru femei și bărbați