​Mai multe sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi din centrul ţării sunt acoperite de ploaie îngheţată, iar drumarii intervin pentru a face drumul practicabil, lucru care este însă dificil, scrie News.ro. În judeţul Sibiu, şase maşini s-au ciocnit pe autostradă, iar un bărbat a murit şi altul a fost rănit. Ulterior, un sector din A1, în judeţul Sibiu, a fost închis duminică seară, din cauza poleiului.

Ploaie îngheţatăFoto: Philipp von Ditfurth / DPA / Profimedia

UPDATE

IPJ Sibiu a transmis primele date cu privire la modul în care s-a produs accidentul.

„Iniţial, s-a produs o coliziune între 3 autoturisme, coliziune în urma căreia a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat în vârstă de 27 de ani. Imediat după acest eveniment, în imediata apropiere, s-a produs o coliziune între un microbuz transport marfă şi un autoturism”, a transmis IPJ Sibiu.

Sursa citată a precizat că şoferul microbuzului a coborât din autovehicul şi a observat cum un autoturism condus în urma sa a lovit parapetul, ricoşând spre locul în care se afla.

Pentru a evita maşina care se îndrepta către el, bărbatul a sărit între parapeţii mediani, neştiind că se află pe un pod şi a căzut în gol.

„Acest ultim autoturism a intrat în coliziune cu microbuzul, dar şi cu unul din turismele implicate în primul accident. Din păcate, şoferul microbuzului nu a supravieţuit căderii”, a mai precizat IPJ Sibiu.

_____

Centrul Infotrafic al Poliției Române Direcţia Regională Drumuri Poduri (DRDP) Braşov au anunțat duminică seară că, pe A1, la kilometrul 227, în zona localităţii Boiţa, s-a produs un accident rutier cu mai multe maşini.

  • Infotrafic anunţă că în accident au fost implicate 6 autoturisme. „Circulaţia rutieră este blocată pe sensul de mers către Boiţa, autovehiculele fiind redirecţionate de la km 237 către DN7 Veştem. Carosabilul este ud, pe alocuri polei. Se acţionează cu material antiderapant”.
  • „Calea 2 este închisă, de la km 237+800 sens Sibiu-Boița. La fața locului se află Poliția, echipa de intervenție CIC Saliste. Circulatia a fost deviată pe DN 1 Cisnadie”, a transmis și DRDP Braşov.

ISU Sibiu a anunțat la rândul său că în urma accidentului a murit o persoană, iar o alta a fost transportată la spital.

  • „În accident au fost implicate 6 autovehicule şi 9 persoane. În urma evaluării medicale, 7 persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital. O persoană de sex masculin în vârstă de 27 de ani a fost preluată de echipajul SAJ şi transportată la UPU Sibiu. Cea de-a 9 persoană implicată în accident, de aproximativ 48 de ani, a căzut de pe pod, prezentând leziuni incompatibile cu viaţa, medicul declarând decesul acesteia”.
  • Bărbatul de 27 de ani a suferit un traumatism forte de sold drept. Pacientul este conştient, cooperant şi a fost transportat la UPU Sibiu în stare stabilă.

Șoferii sunt rugaţi să reducă viteza pe autostradă

„Utilajele de deszăpezire ale DRDP Braşov se află pe traseu în zonele afectate în judeţele Sibiu şi Braşov pentru a combate lunecuşul de pe carosabil, însă ploaia îngheţată este foarte greu de combătut pentru că materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheaţă”, a transmis duminică seară DRDP Braşov.

Sursa citată a precizat că, tocmai din acest motiv, şoferii sunt rugaţi să reducă viteza, iar pe autostrăzi să respecte recomandările afişate pe panourile de avertizare (reducerea vitezei la 60 km/h şi păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele din faţă).

Meteorologii au emis duminică pentru judeţul Sibiu o avertizare cod galben de precipitatii mixte care depun local polei.

UPDATE: Sector din A1, închis din cauza poleiului

Un sector din autostrada A1, în judeţul Sibiu, a fost înschis, duminică seară, din cauza poleiului.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, „pe A1 Sibiu – Deva, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (polei) administratorul drumului a impus închiderea totală a traficului pe ambele sensuri, între km 225 întrare/ieşire A1 - DN7 şi 237 nod rutier mun Sibiu”.

Pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să reducă semnificativ viteza, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor pentru reducerea vitezei.