Trei drumuri naţionale din judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi sunt închise circulaţiei publice din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unui informări transmise, duminică, de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Drumuri inchise din cauza conditiilor meteoFoto: Agerpres/Xinhua

Sunt închise circulaţiei publice:

  • DN 23 Brăila - Olăneasca, judeţul Brăila;
  • DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, judeţul Vrancea;
  • DN 24D Băleni - Tuluceşti, judeţul Galaţi.

Totodată, pe DN 22 Râmnicu Sărat - Băile (judeţul Buzău) - Brăila (judeţul Brăila) a fost restricţionat traficul pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

De asemenea, în judeţul Galaţi, s-a decis restricţionarea traficului pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, pe următoarele drumuri naţionale: DN 24D (Băleni - limită cu Judeţul Vaslui), DN 25 (Hanu Conachi - Şendreni).

Centrul Infotrafic recomandă şoferilor ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să îşi echipeze maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă.

„Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. În condiţii de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectaţi toate regulile de circulaţie şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule”, mai transmite Centrul Infotrafic. (Sursa: Agerpres)