Un bărbat care, în urmă cu un an de zile, a fost salvat de către salvamontiştii din Mureş le-a donat recent un snowmobil, pentru a-i ajuta să intervină şi în sprijinul altor turişti.

SnowmobilFoto: Tyler Olson / Panthermedia / Profimedia

Salvamont Mureş a postat pe Facebook mai multe fotografii, explicând că unele au fost realizate în ianuarie 2022, iar altele în ianuarie 2023, relatează News.ro.

„În prima parte a pozelor vedeţi finalul unei operaţiuni de salvare, când echipa Salvamont Mureṣ a salvat un tânăr care a suferit o fractură de femur pe vârful Saca Mare din munţii Gurghiu. În a doua parte a pozelor apar acelaşi tânăr şi aceiaşi salvamontiṣti, care preiau un snowmobil pe care tânărul salvat l-a donat Serviciului Salvamont Judeţean Mureṣ”, au explicat salvamontiştii din Mureş.

Aceştia s-au declarat emoţionaţi de gestul tânărului.

„În ciuda faptului că nu am salvat niciodată pe cineva pentru a primi un cadou de mulţumire, am fost foarte emoţionaţi şi recunoscători să primim această donaţie pe care sigur o vom folosi pentru salvarea altor persoane accidentate în viitor”, au mai transmis salvamontiştii.