Un cetățean danez care în urmă cu două zile a intrat în România pe la Porţile de Fier II, în judeţul Mehedinţi, fără să oprească la controlul de frontieră, consumase cocaină şi avea în maşină mai multe feluri de droguri de risc şi mare risc. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Poliția de frontierăFoto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Procurorii DIICOT au dispus iniţial reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru introducerea în ţară de droguri de risc şi de mare risc, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, distrugere şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

„În cauză, s-a reţinut faptul că, la data de 26.01.2023, în timpul controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F Porţile de Fier II, cu ocazia trecerii frontierei de stat în România, cetăţeanul a pornit în trombă şi a trecut prin bariera aferentă liniei a doua de control pe care a distrus-o, după ce asupra sa au fost identificate substanţe a căror introducere pe teritoriul României este interzisă. Inculpatul a fost urmărit de poliţiştii de frontieră şi a fost în cele din urmă blocat în trafic pe raza localităţii Şimian de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi”, se arată într-un comunicat difuzat sâmbătă de DIICOT și citat de News.ro.

Cetăţeanul danez a fost testat cu aparatul DrugTest de către poliţişti din cadrul Biroului Rutier, acesta fiind depistat pozitiv la cocaină.

„În urma controlului autoturismului condus de inculpat, au fost identificate 165 comprimate care conţin ca substanţă activă Alprazolam şi 697 comprimate care conţin ca substanţă activă Oxicodonă”, mai precizează sursa citată.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile a inculpatului.