Un avocat din Vaslui este probabil „unicul avocat din România” amendat pentru că a refuzat să predea telefonul mobil la intrarea într-o secție de poliție, după cum arată chiar el într-o sesizare formulată către Uniunea Națională a Barourilor din România, scrie Clujust.ro.

Mașină de polițieFoto: Dreamstime / Vlad Ispas

Avocatul Ionuț Olteanu din Baroul Vaslui acuză practici abuzive ale unui polițist de la Poliția Târgu Neamț. Așa cum se procedează peste tot, avocatul Olteanu intra la Poliție cu telefonul asupra sa până într-o zi când i s-a cerut să-l lase la intrare. Avocatul a refuzat să lase telefonul și i s-a permis să intre.

„Ulterior, am primit amenda prin poștă”, a spus el pentru Clujust.ro.

Conform procesului-verbal publicat de Clujust.ro, avocatul a primit o amendă de 1.500 de lei pentru fapta de la articolul 2, punctul 13 din Legea 61/1991 - „pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităților publice centrale și locale, instituțiilor publice etc”.

Avocatul a sesizat Uniunea Națională a Barourilor din România și va face și o plângere contravențională. „Trebuie să lucrez pentru mine. Niciodată nu am vrut să ies în față, dar nu pot lăsa lucrurile așa când se face o nedreptate”, a mai spus avocatul. (Foto: Dreamstime.com)