Milionarii britanici Andrew şi Tristan Tate, arestați preventiv pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, au fost duși miercuri la sediul DIICOT, pentru a lua parte la perchiziţiile informatice. Andrew Tate a susținut că dosarul procurorilor împotriva lor este „gol”.

Milionarii britanici Andrew si Tristan TateFoto: Inquam Photos / George Calin

Tristan Tate a spus că nu există dovezi împotriva sa, Andrew Tate susținând și el că dosarul procurorilor este „gol”: “Este un dosar gol. Ştiu că nu am făcut nimic greşit”.

Andrew Tate, poezie din arest: „Gândacii și păduchii sunt singurii mei prieteni noaptea”

Aflat în arestul Poliției, Andrew Tate s-a plâns de condițiile din închisoare într-o poezie patetică în care a vorbit despre „gândacii și păduchii” din „celula fără lumină”, conform The Sun.

Într-o poezie despre care a spus că este primul său „email din detenție”, Andrew Tate le-a scris fanilor despre condițiile din arest:

  • „Încearcă să ma facă să cedez.
  • Închis într-o celulă fără lumină.
  • Gândacii, păduchii și ploșnițele de pat sunt singurii mei prieteni noaptea.(...)
  • Încearcă să picure ură în inima mea. (...)
  • Încearcă să îmi facă Mintea de Fier să cedeze cu această încarcerare injustă. (...)
  • Nu mă pot face să cedez.
  • Cei care mă păzesc știu că sunt nevinovat.
  • Știu că este injust.
  • Ei văd că nu voi ceda niciodată și respectă determinarea mea”.

Arest prelungit pentru Andrew şi Tristan Tate

Cei doi frați britanici, alături de cele două complice ale lor - o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate - se află în arest din 30 decembrie 2022.

În 20 ianuarie, mandatele de arestare preventivă au fost prelungite cu 30 de zile pentru toți patru, decizia fiind luată de Tribunalul București.

Fraţii Tate şi cele două tinere complice sunt acuzaţi de DIICOT că au constituit un grup infracţional organizat în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, ar fi obţinut importante sume de bani.

Conform procurorilor, fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video care erau postate apoi pe site-uri pentru adulţi. Cei doi fraţi le induceau în eroare pe tinere că ar dori o relaţie de căsătorie/concubinaj şi că ar avea faţă de ele sentimente reale de iubire (metoda „loverboy”).

Victimele le-au povestit anchetatorilor că în vila din judeţul Ilfov era amenajat un studio de videochat, fiind întâmpinate la venire de paznici înarmaţi. Totodată, ele ar fi fost obligate să îşi facă tatuaje cu mesajul "owned by Tate".

Până în prezent, au fost identificate şase victime care au fost exploatate sexual de grupul condus de cei doi fraţi britanici.

DIICOT a instituit sechestru pe averea fraţilor Tate, respectiv pe 10 imobile case şi terenuri şi pe 15 autoturisme de lux: trei autoturisme Porsche, două BMW, două Ferrari, un Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini şi cinci maşini Mercedes.

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare mașini şi ceasuri de lux, dar şi mai multe sume de bani, în valoare totală de aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 euro).