Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în majoritatea regiunilor, în acest sfârşit de săptămână, dar începând de luni, temperaturile încep să scadă, a declarat Iris Răducanu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, transmite Agerpres.

Iarnă caldăFoto: ciaobucarest / Stockimo / Alamy / Alamy / Profimedia

Potrivit specialistului, în principiu, în acest weekend, vremea se menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în cea mai mare parte a ţării, în special în regiunile sudice şi estice.

„Acolo vom avea temperaturi de până 15 - 16 grade pe parcursul zilei de sâmbătă, 21 ianuarie, în Lunca Dunării, în sudul extrem al ţării. La Bucureşti, sâmbătă vor fi maxime de 12-13 grade, iar la munte vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu precipitaţii mixte la altitudini mari sub formă de ninsoare. Vântul va mai avea intensificări la munte”, a precizat Răducanu.

Duminică, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit.

„În vestul ţării vor mai creşte puţin şi vorbim de valori termice de 9-10 grade, de 11 grade în nordul Moldovei, de 12 grade pe Litoral şi 12-13 grade la Bucureşti. La munte, în continuare, o vreme mai caldă, cu ninsori doar la altitudini mari”, a punctat sursa citată.

Cum va fi vremea luni

Conform estimărilor, începând de luni, 23 ianuarie, temperaturile încep să scadă în regiunile extra-carpatice. Astfel, vor fi maxime de 5-6 grade în Bucureşti şi 6-7 grade pe Litoral.

De asemenea, temperaturi mai ridicate se vor menţine în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului, în jurul valorii de 12-13 grade, cel mult 14 grade în partea de vest.

„Ca precipitaţii, în general, acestea vor fi în sud-vestul teritoriului, predominant sub formă de ploaie, iar pe parcursul nopţii să fie atât lapoviţă, cât şi ninsoare. În rest, doar izolat, se vor semnala precipitaţii mixte”, a menţionat meteorologul ANM.

Cum va fi vremea marți

Cât priveşte ziua de marţi, 24 ianuarie, temperaturile se vor apropia de normalul perioadei în sudul şi estul ţării, cu 2-3 grade maxime la Bucureşti.

Se vor înregistra valori termice maxime cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi 7 grade în vestul teritoriului şi precipitaţii locale în sud-vest, izolat în rest, sub formă de ploaie de lapoviţă, iar noaptea şi ninsoare.