Tinerii care săptămâna trecută au furat pensia unui bărbat din Arad, imediat ce acesta şi-a scos banii din bancomat, au fost identificaţi de poliţişti şi reţinuţi pentru 24 de ore.

Mașină de polițieFoto: Dreamstime / Vlad Ispas

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad a transmis că bărbaţii sunt din judeţul Botoşani şi au 29, respectiv 23 de ani.

„În după-amiaza zilei de 11 Ianuarie a.c., în jurul orei 14,15, tânărul de 29 de ani ar fi sustras, din buzunarul unui bărbat, 2.700 de lei, bani pe care persoana vătămată i-a retras cu puţin timp înainte de la un bancomat din zona UTA, din Arad. În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunerea luării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt”, a transmis IPJ.

Pensionarul reclamase că şi-a scos pensia de la un bancomat aflat într-o zonă cu multe magazine, lângă o staţie de taxi. Doi tineri au venit spre el şi i-au luat banii din buzunar imediat după ce a plecat de la bancomat. Victima a relatat că a încercat să alerge după unul dintre tineri, dar nu a reuşit să îl ajungă, în timp ce alţi trecători şi-au dat seama prea târziu despre ce s-a întâmplat.

Furtul a fost surprins de camere de supraveghere instalate pe clădiri din zonă iar poliţiştii au analizat imaginile pentru a-i identifica pe hoţi.