Preotul parohiei din comuna giurgiuveană Oinacu a fost surprins în timp ce se masturba în mașină, în fața Liceului Nicolae Cartojan din municipiul Giurgiu. Polițiștii l-au reținut pe bărbatul în vârstă de 48 de ani și i-au deschis dosar penal pentru ultraj împotriva bunelor moravuri după ce un adolescent a sunat la poliție pentru a semnala fapta preotului.

Mașină de polițieFoto: Dreamstime / Vlad Ispas

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din municipiul Giurgiu a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost observat efectuând acte sexuale explicite într-un autoturism parcat în faţa unei societăţi comerciale, au informat reprezentanţii Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu, potrivit Agerpres.

„Poliţia Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin apel 112, de către un tânăr, de 18 ani, din localitatea Stăneşti, judeţul Giurgiu, cu privire la faptul că, un bărbat a exercitat acte sexuale explicite, într-un autoturism, staţionat în faţa unei societăţi comerciale, din municipiul Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana în cauză, ca fiind un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Giurgiu”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de IPJ Giurgiu.

Bărbatului respectiv i-a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri, el fiind reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Giurgiu.

Cercetarea penală în cauză este efectuată sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, mai precizează sursa citată.

Reacția Episcopiei Giurgiului

Episcopia Giurgiului a transmis printr-un comunicat de presă că a aflat despre fapta preotului din comuna Oinacu și că l-a suspendat până la finalizarea anchetei, potrivit publicației Jurnal Giurgiuvean.

  • ”Vă aducem la cunoştinţă că, urmare a notei telefonice întocmite de Pr. Cons. DUMITRACHE Eduard, în urma conversației cu reprezentanții I.P.J. Giurgiu, Episcopia Giurgiului a luat act, cu regret, de faptul că în acest moment se află în faza de audieri la Inspectoratul Județean de Poliție, Pr. CONSTANTIN Mirel de la Parohia Oinacu care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “ultraj contra bunelor moravuri”- au ținut să precizeze reprezentanții Episcopiei.
  • Ținând cont de gravitatea acuzațiilor referitoare la comportamentul indecent, Chiriarhul a dispus suspendarea sus-numitului preot, până la finalizarea anchetei desfășurate de către organismele abilitate.
  • Episcopia Giurgiului se va adresa totodată, în scris, Inspectoratului Județean al Poliției Giurgiu, solicitând punerea la dispoziție a probelor din dosar, în vederea trimiterii sus-numitului în judecata Consistoriului Eparhial, în cazul în care rezultatul audierilor aflate în desfășurare vor impune acest lucru.
  • Cel în cauză va fi convocat de urgență la sediul Protoieriei Giurgiu pentru declarații. Menționăm că, pe perioada suspendării, suplinirea Parohiei Oinacu va fi asigurată de PC. Pr. DUȚU Stelian.”

Foto: Dreamstime.com.