Fosta creatoare de modă și aspirantă la Camera Deputaților, Nausica Mircea, care a îmbrăcat-o pe Viorica Dăncilă în perioada în care a fost premierul României, a primit un post la Institutul Cultural Român de la Istanbul, la propunerea președintelui instituției, Liviu Sebastian Jicman, fără să dea concurs, potrivit surselor Libertatea.

Nausica Mircea și fostul prefect de Vrancea, Dragoș MirceaFoto: AGERPRES

„Nausica Mircea a ajuns la post pe 31 decembrie și a făcut pregătirea într-un timp record. Nu a mai dat niciun concurs, cum se face de obicei”, au declarat surse din ICR pentru Libertatea.

În mod normal, pentru un post de referent la ICR Istanbul Nausica Mircea trebuia să dea trei teste, însă a fost numită rapid și a reușit să strângă semnăturile necesare într-o săptănână, potrivit unor surse MAE citate de Libertatea.

De asemenea, regulamentul prevede ca pregătirea unui referent, se ocupă de organizarea proiectelor culturale, să dureze minimum o lună.

Ce salariu are Nausica Mircea la ICR Istanbul

Fostul designer al Vioricăi Dăncilă ar urma să aibă un spor la salariu de 40% pentru că-și desfășoară activitatea într-o țară nesigură, ajungând la venituri de 3.500-4.000 de dolari pe lună.

Dragoș Tiberiu Niță, licențiat în Teologie, la Universitatea din București, și în Drept, la Universitatea Româno-Americană, a avut diverse funcții la ICR înceând cu 2014, iar din martie 2022 conduce ICR Istanbul.

În 2017, a fost propunerea PSD pentru un post în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Pe site-ul instituției, echipa ICR Istanbul este completată de Șeila Çelik, coordonatorul proiectelor culturale, o secretară-contabilă, un șofer și un portar.

Nausica Mircea aspira la un loc în Parlamentul României

Nausica Mircea a candidat în 2020 pentru un loc de parlamentar la Camera Deputaților din partea ALDE-Pro România.

În 2021, a ajuns la conducerea Centrului Cultural Vrancea, după ce a câștigat un concurs despre care presa locală spunea că ar fi fost cu dedicație.

Ziarul de Vrancea a semnalat că la concursul pentru postul de director la Centrul Cultural Vrancea din mai 2021 au fost schimbate cerințele privind studiile universitare ale candidaților. Nausica Mircea și-a dat demisia în septembrie 2022 din funcția pe care o ocupa la Centrul Cultural Vrancea.

Nausica Mircea a fost căsătorită cu fostul prefect de Vrancea Dragoș Mircea.