Patru bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi în cazul fetei de 14 ani din Tălmaciu (Sibiu), care ar fi fost răpită de acasă, fiind găsită apoi de Poliție în județul Brașov. Luminița a fost victima familiei unui tânăr care a decis să o răpească pentru a o lua în căsătorie, însă adolescenta și familia acesteia nu ar fi știut nimic, scrie Turnul Sfatului.

Fata RapitaFoto: Politia Romana

Poliția Județeană Sibiu a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres, că au fost reținuți pentru 24 de ore patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani din oraşul Avrig, respectiv localitatea Mârşa, precum şi o femeie de 46 de ani. Ei sunt cercetați pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv violare de domiciliu.

Reamintim că luni Poliția Sibiu a fost anunțată prin 112 despre dispariţia unei fete de 14 ani din Tălmaciu, fiind declanşat mecanismul „Alertă răpire copil”. Conform Poliției, în 9 ianuarie, la ora 03:30, fata ar fi fost luată cu forţa de către patru persoane mascate de la locuința sa din Tălmaciu şi ar fi fost obligată să urce într-un autoturism.

Luni, în jurul orei 14.00, Poliția a anunțat că i-a prins pe cei patru bărbați care au răpit-o pe fată. Aproximativ două ore mai târziu, autoritățile au anunțat că adolescenta a fost găsită în județul Brașov.

Luminița a fost victima familiei unui tânăr care a decis să o răpească pentru a o lua în căsătorie, însă adolescenta și familia acesteia nu ar fi știut nimic, scrie Turnul Sfatului. Cei doi s-au cunoscut pe internet și au început o idilă, iar băiatul i-a promis fetei că va veni să o ceară de la părinți, doar că minora și familia acesteia nu s-ar fi așteptat ca cererea să fie în tradiția romilor.

Mama tânărului, în vârstă de 46 de ani, i-ar fi plătit pe cei patru bărbați mascați să o răpească pe fată. Aceștia au intrat în casa fetei, în toiul nopții, în timp ce femeia aștepta în mașină. Luminița și familia acesteia s-au opus, dar copila a fost luată cu forța și a fost obligată să urce într-un autoturism. Cei cinci au dus-o pe fată până la Săcădate, unde îi aștepta baiatul cunoscut pe internet, mai scrie publicația locală.