​Pe 7 ianuarie, creștin ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul sau Sfântul Ion. Aproape 2 milioane de români îl au ca patron spiritual pe Sfântul Ioan Botezătorul, sărbătorindu-și onomastica, ocazie cu care le puteți trimite mesaje și urări de „La mulți ani!” de Sf. Ion.

Icoana Foto: AGERPRES

În articol puteți afla cine a fost sfântul Ioan Botezătorul, câți români îi poartă numele și, dacă imaginația vă e pusă la încercare, găsiți mesaje și urări de trimis celor dragi:

Cine a fost Sfântul Ioan Botezătorul și mesajele sale pentru oameni

Sf. Ioan Botezătorul a fost toată viaţa Proroc şi Înaintemergător al Mântuitorului Iisus, scrie basilica.ro. Nașterea sa a fost vestită de un înger, apoi de tânăr alege viaţa aspră din pustia Iordanului. Aici, trăieşte, predică, mărturiseşte şi botează în Iordan pe cei care cred în cuvântul propovăduit de el.

Botezul lui Ioan nu era botezul al creştinilor. El însuşi făcea deosebire între cele două botezuri: „Eu unul vă botez cu apă spre pocăinţă, dar Cel ce vine după mine… vă va boteza cu Duh Sfânt şi cu foc” (Matei 3, 11).

Iisus îl cinsteşte pe Sfântul Ioan, ca pe un adevărat Proroc, zicând: „Ce aţi ieşit să vedeţi în pustie?… Un proroc? Da, zic vouă, şi mai mult decât un proroc… Adevărat zic vouă: Nu s-a ridicat între cei născuţi din femei unul mai mare decât Ioan Botezătorul” (Matei 11, 7; 9; 11).

Momentul culminant din viaţa Sfântului Ioan a fost atunci când a botezat pe Iisus în Iordan.

Sfântul Ioan Botezătorul l-a criticat pe regele Irod Antipa, care îşi izgonise soţie şi trăia acum cu Irodiada, soţia fratelui său Filip. Irodiada a obţinut de la Irod arestarea Sfântului Ioan şi întemniţarea lui. La ospăţul dat de ziua naşterii lui Irod, fata Irodiadei, Salomea, a dansat atât de plăcut, încât regele i-a făgăduit că-i va da orice-i va cere. Iar aceasta i-a cerut capul lui Ioan. Deci, prin dansul fiicei sale, Irodiada a primit pe tipsie, de la rege, capul marelui Proroc, potrivit basilica.ro.

Câți români pot primi urări de „La mulți ani!” de Sfântul Ion

Aproape două milioane de persoane îl au ca patron spiritual pe Sfântul Ioan Botezătorul, prăznuit sâmbătă, 7 ianuarie, potrivit datelor oferite de Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor.

Este vorba despre 1.975.838 de bărbaţi şi femei.

La prenume masculine, cele mai întâlnite sunt: Ioan - 447.697, Ionuţ - 361.680, Ion - 336.421, Ionel - 134.570, apoi Nelu - 20.302, Ivan - 7.482, Jan - 4.491, Ionică - 4.460, Jean - 3.411 şi Ioniţă - 1.865.

La femei, numele de botez cele mai cunoscute sunt: Ioana - 390.970, Ionela - 148.141, Oana - 72.012, Ionica - 19.241, Nela - 10.783, Ionelia - 6.785, Jana - 4.811, Ionuţa - 582, Onuţa - 134.

Mesaje de Sfântul Ion pentru familie

Cu ocazia zilei onomastice, îl voi ruga pe Dumnezeu să îți trimită: un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă și un răspuns la fiecare întrebare. La mulți ani de Sfântul Ion.

Spiritul acestei frumoase sărbători să te însoțească pretutindeni, să fii bun, să ai sănătate, să iubești și să știi să ierți! Razele de soare să-ți lumineze drumul și Dumnezeu să-ți fie prieten și călăuzitor. La mulți ani, Ion/ Ioana!

Fie ca această zi sfântă să îți aducă realizarea tuturor visurilor tale frumoase și promisiunea că aspirațiile tale vor prinde contur! La mulți și fericiți ani, Ion/ Ioana!

Urări de Sfântul Ion pentru prieteni

Să trăiești întru chemarea numelui tău, să dăruiești bucurie celorlalți, să ai sănătate și bună sporire în toate. Mulți, fericiți și binecuvântați ani! La mulți ani!”

Să ai parte de o zi frumoasă și binecuvântată, Dumnezeu să îți călăuzească pașii și să-ți dezvăluie drumul bun, azi și mereu. Sănătate, fericire și noroc! La mulți ani!

Dumnezeu mi-a dat familia, Sfantul Ion al cărui nume îl porți mi te-a dăruit, pentru a mă bucura de o astfel de prietenie. Mă bucur că ai apărut în viața mea, că am și voi avea bucuria de a trăi și simți o prietenie adevarată! Să îți fie viața binecuvantare și bucurie întocmai ca numele sfânt pe care îl porți!

Este ziua ta, Ioana, un nume la fel de pur şi gingaş ca tine! La mulţi ani!

Felicitări, dragul meu Ioan, cu ocazia acestei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos şi plin de voie bună. La mulţi ani!

Îl sărbătorim pe Sfântul Ioan şi te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fii mereu aşa, blând, bun şi drăguţ cu toţi cei din jurul tău. Eşti un prieten de nădejde şi un adevărat om. Iartă, iubeşte şi trăieşte frumos cu cei din jurul tău.

Mesaje de Sfântul Ion pentru iubit / iubită

Cu ocazia zilei onomastice, îl voi ruga pe Dumnezeu să îți trimită: un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă și un răspuns la fiecare întrebare. Să trăiești sănătos și împlinit, dragul meu, Ion!

Fie ca darul iubirii, al fericirii, al împlinirii să fie ale tale începând de astăzi, de ziua ta! La mulţi ani, Ioana!

Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur ca Sfântul Ion, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit!

Înlătură tot ce e rău, lasă-l pe Sfântul Ioan să deschidă un capitol fericit din viaţa ta! La mulţi ani cu sănătate, Ioane!

Iubirea tăcută și nemarginită ce mi-o porți, încrederea și respectul față de tine, de mine, de noi, de relația noastră, mă fac zilnic să te iubesc tot mai mult. La Multi Ani iubita/iubitul mea/meu!

Urări de Sfântul Ion pentru colegi

Fie ca Sfântul Ion să îţi călăuzească paşii spre fericire şi împliniri. La multi ani!

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfântul Ion cât mai frumoasă!

De ziua numelui pe care cu cinste îl porți îți urez sănătate, fericire și împlinirea tuturor dorințelor. La mulți ani frumoși, Ioane!

Fie ca această zi sfântă să îți aducă realizarea tuturor visurilor tale frumoase și promisiunea că aspirațiile tale vor prinde contur! La mulți și fericiți ani, Ion/ Ioana!

De Sf. Ioan, cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special!

Un cer albastru fără nori, În calea ta să fie, Să ai în viaţă numai flori, Noroc si bucurie! La mulți ani!

De ziua ta, comori şi bani nu am găsit, dar aş vrea ca să te felicit! La Mulţi Ani, La Mulţi Bani, să stimezi şi să fii stimată, să iubeşti şi să fii iubita, să doreşti şi să fii dorită, să aştepţi şi mereu vei fi aşteptată!

Mesaje de Sfântul Ion amuzante

E Sfântul Ioan, au trecut sărbătorile şi am uitat de sarmale, La Mulţi Ani Ioana şi sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!

Un ocean de sănătate, Un munte de noroc, Un camion cu bani, Și un sincer: La mulţi ani, Ioane!

E 7 ianuarie şi nu este o iarnă prea grea, dar totuşi o să stau în casă, Ioane, şi o să beau în cinstea ta! La mulți ani!

Să trăieşti 100 de ani şi încă o viaţă, la mulţi ani de ziua ta şi să petrecem şi să bem până dimineaţă!

Deşi azi, de Sfântul Ion, ai primit multe mesaje cu urări care mai de care, tot al meu e cel mai tare, pentru că în această lume gri eşti singura pată de culoare, în această iarnă grea eşti singura rază de soare, pe câmpia vieţii mele esti cea mai frumoasă floare! La mulți ani!

Hai noroc şi voie bună, să petrecem împreună, c-astăzi este o zi mare, şi-i motiv de sărbătoare. La mulţi ani!

Un ocean de sănătate, Un munte de noroc, Un camion cu bani, Și un sincer: La mulți ani, Ion!

Urări de „La mulți ani!” de Sfântul Ion de trimis tuturor

O prietenie sinceră înseamnă întotdeauna o legătură între oamenii cu aceleași principii, aceleași idealuri, aceleași bucurii, aceleași lacrimi. O prietenie sinceră este o binecuvantare pentru fiecare din noi, iar prietenia mea cu tine este o prietenie sinceră, ca un talisman aducător de noroc.

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alatur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani!

Pentru că ești o persoană atât de bună, de drăguță și de loială, îmi doresc ca Sfântul Ioan, al cărei nume îl porți, să aiba grija de tine, să îți călăuzească toți pașii și să îți lumineze calea în viață.

Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori. Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfântul Ion cât mai frumoasă!

Iți doresc ca de ziua numelui tău să ți se împlinească toate dorințele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viața și îți urez un sincer La Mulți Ani!

Îți doresc să ai parte de o zi de nume minunată și să știi că ești și vei fi mereu iubit/ă de toți prietenii tăi. Cu drag, La mulți ani!

Sărbătoarea de Sfântul Ion este o ocazie pentru a trimite mesaje și urări de „La mulți ani!” pentru cei care poartă numele de Ion sau Ioana și derivatele.