Când te gândești la o experiență de neuitat, ar fi bine să iei în considerare Thailanda. De unul singur ar fi cam greu să o vizitezi, însă, o poți face cu ajutorul unui pachet turistic de pe thailandezul.ro.

Motivele pentru care merită să vizitezi Thailanda primăvara aceastaFoto: thailandezul.ro

De ce să alegi să călătorești astfel? Este foarte simplu: cu thailandezul.ro, vei beneficia de:

  • 12 experiențe originale incluse

Acestea nu pot fi organizate pe cont propriu, iar pe site găsești turul testat și 100% original, cu prețul oricărui pachet afișat pe site;

  • Transport 100% inclus;

Acesta include: zborul intercontinental din București către Bangkok, trenul de noapte din Bangkok către Chiang Mai, avionul intern din Chiang Mai către Phuket, avionul din Phuket înapoi către București și toate transferurile către hoteluri.

  • Viză inclusă;
  • Mic dejun plus alte mese incluse.

Cineva a descoperit vacanța în Thailanda cu mult timp în urmă și călătorește aici cel puțin o dată pe an. Dar mulți turiști încă nu au fost aici, iar unii dintre ei sunt destul de sceptici, spunând că Thailanda este o destinație pop-up, este ca Turcia sau Egipt, și vreau ceva special, neobișnuit. Ce ai putea vedea în Thailanda? De ce să mergi în Thailanda?

Thailanda are cu siguranță multe avantaje! Merită cu siguranță călătoria!

Iată care sunt motivele pentru care merită să vizitezi Thailanda primăvara aceasta:

1. Să guști din fructe tropicale

Cu siguranță nu ai mai gustat niciodată ananas atât de dulce și suculent care, în mod surprinzător, nu te ustură în gură, oricât de mult l-ai mânca! Mango thailandez este, de asemenea, uimitor, moderat de luxuriant, atât de moale și fraged! În această țară minunată te așteaptă o abundență de fructe, pentru toate gusturile și culorile. Rambutanii, mangustanul, mărul dragon, fructul stea... Fructele sunt punctul culminant al programului, iar fiecare turist ar trebui să le guste!

2. Să vizitezi plajele din Phuket

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că doar vestul și sudul lui Phuket are plaje pentru scăldat. Da, mai sunt câteva în est, dar sunt doar pentru amatori. Plajele Nai Harn și Bang Tao sunt liniștite, sunt puțini turiști în hoteluri, mai multe case de închiriat, infrastructură suficientă. Bang Tao are chiar și un supermarket Tesco.

Pentru vacanțe pe plajă, cel mai bine se potrivesc Karon, Kata și Kata Noi. Dar dacă vorbim despre plajele în sine, atunci Karon este mai frumoasă, iar Kata este mai confortabilă.

Mulți oameni preferă plaja liniștită Surin pentru vacanța lor. Este frumos, fără îndoială, dar dacă ești în căutarea unor locuri cu mai puțină infrastructură, ia în considerare Nayton și Nay Young. Acesta din urmă este mai mult sau mai puțin rustic.

Iubitorii vieții de noapte și ai petrecerilor merg direct la Patong. Nu numai că seamănă cu un oraș mic, dar are și cea mai dezvoltată infrastructură din zonă. Magazine, baruri, cluburi și o mică ramură a orașului Pattaya - propria sa Walking Street.

3. Să guști din bucătăria thailandeză

Thailanda este o lume specială de arome și gusturi! Bucătăria thailandeză este atât de diversă și delicioasă încât, chiar și în timpul tranzitului prin aeroportul din Bangkok, nu ezita să vizitezi un restaurant thailandez pentru a te răsfăța cu supă Tom Yum și fructe de mare proaspete.

Bucătăria thailandeză oferă o varietate de feluri de mâncare care sunt unice și neobișnuite pentru europeni. Fructele de mare și puiul, orezul și tăițeii, legumele și fructele sunt principalele ingrediente ale mâncărurilor naționale. Cu toate acestea, condimentele și sosurile, ierburile și dressingurile sunt punctul culminant al oricărei rețete thailandeze. Cele mai multe feluri de mâncare din Thailanda sunt picante, iar dacă nu sunteți un fan al acestui tip de mâncare, puteți remedia cu ușurință situația spunând pur și simplu “să nu fie picant, vă rog!”, în timp ce comandați. Mâncarea thailandeză poate fi fie prăjită, fie fiartă, dar mâncărurile sunt, în general, este ușoară și sănătoasă.

4. Să petreci cel puțin o zi la cumpărături

Indiferent de stațiune, fie că este vorba de insula Phuket, Pattaya, Samui, Bangkok, vei găsi ceva la care să te uiți și ce să cumperi. Cineva se va limita la suveniruri, cineva va cumpăra produse din latex (perne, saltele etc.), sexul frumos va aprecia gama largă de produse cosmetice pe bază de ulei natural de nucă de cocos, cineva își va actualiza garderoba sau își va procura aparate și gadgeturi noi.

Ce poți găsi în Thailanda?

  • Suveniruri

Cele mai mari stațiuni din Thailanda, Phuket Island și Pattaya City, au centre comerciale mari în aproape toate zonele. Acolo puteți negocia atunci când alegeți cadouri.

Atunci când cumperi în Thailanda, lucrurile valoroase și antice trebuie să solicite documente care să confirme autenticitatea lor. În caz contrar, riști să plătești pentru un fals fără valoare, cu care, în plus, vor exista dificultăți de transport. Cea mai mare gamă de suveniruri thailandeze se găsește în nordul țării. Foarte interesante sunt felinarele colorate de diferite forme, realizate din hârtie de orez, precum și lucrările din lemn ale meșterilor locali, decorate cu elemente vegetale ciudate și creaturi amuzante sculptate chiar pe copac. Un suvenir popular este o figurină de elefant, considerat un animal sacru în Thailanda. Un astfel de suvenir va decora orice interior și va aduce noroc.

  • Bijuterii

Cele mai frumoase bijuterii care pot fi cumpărate în Thailanda sunt perlele, atât cele negre, cât și cele albe, precum și bijuteriile din nucă de cocos și scoicile. Cel mai bun loc pentru a cumpăra perle este în piețele de noapte și de la un singur vânzător. Dacă achiziționezi mai multe piese, vei avea dreptul la o reducere considerabilă.

  • Mercerie

Cele mai bune articole din această categorie sunt gențile brodate cu broderii etnice, pălăriile țesute prin tehnici naționale și accesoriile din piele de șarpe. Nu numai că aceste piese vor fi o amintire a unei sărbători minunate, dar vor adăuga și personalitate garderobei tale.

  • Cosmetice

O trăsătură distinctivă a produselor cosmetice thailandeze este că toate produsele sunt realizate pe bază de decocturi de plante. Șampoanele și exfoliantele pe bază de plante sunt foarte populare. Uleiul de cocos este renumit pentru beneficiile sale unice pentru sănătate, la fel ca toate produsele cosmetice din care face parte. Cele mai multe dintre doamne sunt încântate de masca de întărire a părului, care conține gălbenuș de ou și extract de papaya.

Deasemenea, în Thailanda poți cumpăra articole din piele, remedii din plante medicinale, ceaiuri sau flori exotice.

5. Să mergi în excursii

În Thailanda ai ce vedea! Poți alege o excursie pe insulele Phi Phi. Plaja superbă, cu nisip alb, care se întinde pentru a oferi un peisaj parcă desprins din filmele SF este ceea ce ai nevoie.

Insula Phuket, pe lângă plajele superbe și golfurile cu apă verde smarald, mai este vestită pentru viața de noapte. În orice parte a insulei ai merge, noaptea este un adevărat spectacol de lumini și de artă stradală! Bangla Road devine pietonală la apusul soarelui. Atunci este momentul în care ea devine chiar neîncăpătoare pentru mulțimea de turiști și localnici care își doresc să revadă spectacolul de stradă al travestiților și al dansatoarelor la bară care oferă și un show vizual, pe lângă muzica, care răsună din fiecare bar și terasă.

Templele budiste sunt și ele o atracție turistică. Cel mai cunoscut templu budist din Phuket este Big Buddha. Statuia uriașă care tronează deasupra se poate vedea din oraș și chiar de pe plaja Karon. Un alt templu este Marele Palat din Bangkok, care este unul dintre cele mai vizitate din Thailanda, dar care prezintă și un Buddha imens de Smarald, una dintre cele mai importante atracții din acest templu, imediat după somptuoasa sală a tronului. Iar pentru că nu doar Pissa poate avea construcții înclinate, merită să vizitezi și Wat Pho, care se află tot în Bangkok, și care se mai numește și templul lui Buddha înclinat.

6. Să vezi, să hrănești și să te scalzi cu elefanții

Elefantul este un simbol al Thailandei, iar aici aceștia se află acolo unde este locul lor, într-un mediu natural controlat, unde sunt hrăniți și îngrijiți pentru a se putea adapta la viața lor normală. Ca turist, poți interacționa cu ei, poți chiar merge cu ei la râu și poți face baie cu ei. Totodată, poți hrăni aceste creaturi mari și blânde.

7. Să te odihnești pe plaje cu nisip alb și apă cristalină

Thailanda atrage turiștii cu tot felul de activități, însă majoritatea călătorilor merg acolo pentru a se bucura de o vacanță pe plajă, de soare blând și de mări calde. Pentru cei care preferă să-și petreacă vacanța pe nisip, sub soarele cald, la malul mării, pentru insula Phuket și Samui sunt ideale.

Perioada noiembrie-martie este perioada ideală pentru a vizita cele mai bune insule din Thailanda. Acesta este momentul în care țara nu mai primește ploi abundente, iar vremea este uscată, fără nori și nu prea caldă.

Merită vizitată și Plaja Maimuțelor, unde vei putea face poze cu maimuțele localnice, care sunt într-un număr foarte mare.

Maya Bay este un spațiu idilic care te va bucura cu apă cristalină și un nisip alb cum nu ai mai văzut.

În Laguna Pileh vei descoperi viață marină thailandeză, prin activități de snorkeling. Totodată, în Golful Loh Samah poți explora coralii care trăiesc aici, dar și viața marină foarte variată.

Plaja Loh Sama îți oferă imagini de o frumusețe rară, având stâncile calcaroase de-o parte și de alta a plajei.

Un mare avantaj în Thailanda este că sezonul de plajă durează tot anul. Cu toate acestea, în diferite părți ale țării, vremea în aceeași lună poate fi diferită. Indiferent de luna în care te afli în Thailanda, poți înota în mare și te poți întinde pe plajă, pentru o baie de soare excelentă.

Trăind în armonie cu lumea, siamezii se bucură de fiecare minut de viață și zâmbesc, privind viața cu ochi mari. Nu degeaba Thailanda este numită “Țara zâmbetelor”.

Articol susținut de thailandezul.ro