Deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa şi-ar fi agresat soţia, în noaptea de miercuri spre joi, femeia refuzând să meargă la spital, dar şi să fie emis un ordin de restricţie împotriva soţului său, conform unor surse judiciare. Poliția a transmis că face cercetări în acest caz pentru infracțiunea de violenţă în familie.

Dumitru Viorel Focsa, deputat AURFoto: Agerpres

Inspectoratul Județean de Poliţie Constanţa a transmis că poliţişti din localitatea Lumina au fost sesizaţi, prin apel 112, joi, în jurul orei 02.00, de către o femeie, că ar fi fost agresată fizic de către soţul său, la locuința lor.

  • “Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă.
  • Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu”, a transmis Poliția Județeană Constanţa.

În acest caz poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de violenţă în familie. De asemenea, Poliția Constanţa a precizat că a fost solicitată intervenţia unei echipe de la Direcția pentru Orotecția Copilului, în condițiile în care la incident a asistat şi o minoră.

Conform unor surse apropiate anchetei, citate de News.ro, bărbatul care şi-a agresat soţia este deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa.

Până la ora transmiterii acestei știri, deputatul AUR nu a putut fi contactat.

Reacția AUR

Partidul condus de George Simion a reacționat printr-un comunicat de presă în care spune că a declanșat o anchetă internă:

  • „Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident.
  • Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului.
  • În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului”.

Deputatul Focșa, la un pas de bătaie pe holurile Parlamentului

În luna mai, Dumitru Focșa (57 de ani) a fost protagonistul unui scandal cu deputatul PSD Alfred Simonis, pe holurile Parlamentului, confictul pornind de la un proiect inițiat de AUR privind suveranitatea națională.

De asemenea, în februarie 2021, deputatul AUR l-a jignit pe Nicolae Rațiu, fiul liderului țărănist Ion Rațiu, după ce acesta a cerut ca AUR să șteargă o postare pe Facebook în care numele tatălui său era asociat cu imaginea partidului. Focșa l-a numit pe Nicolae Rațiu „retardat”, spunând că „face de râs familia Rațiu”. Ulterior, el și-a șters postarea și și-a cerut scuze.

(Foto:Dreamstime.com)