Deși Andrew Tate este în arestul Poliției Române după ce a primit un mandat de 30 de zile de la Tribunalul București, contul său personal de Twitter, unde are 4,3 milioane de urmăritori, apar în continuare numeroase postări.

Andrew și Tristan Tate au fost arestați de polițiștii româniFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ultima postare este de miercuri, în jurul orei 13:15, când a pus pe Twitter o fotografie a sa în ceea ce pare un avion privat, împreună cu mesajul „susțin importanța și nevoia pentru călătorii și aventuri pe care le avem noi, bărbații”.

Mesaje criptice și învățături islamice, plus un „retweet” al unui actor porno

El a postat pe rețeaua de socializare de când a fost reținut, și ulterior arestat, mai multe mesaje unele criptice, altele motivaționale sau citate din învățături ale Islamului:

  • Ei complotează și plănuiesc, iar Allah plănuiește și el; dar cel mai bun dintre planificatori este Allah. Surah Al-Anfal Ayat 30
  • „Allah nu împovărează un suflet dincolo de ceea ce poate suporta.” [Surah Baqarah : 286]
  • Dumnezeu este de partea noastră, așa că Matrix nu va învinge. Inshallah
  • Mintea ta este un instrument. Învață să fii stăpânul ei, nu sclavul ei.
  • Nu aveți altă opțiune decât să activați la cel mai înalt nivel. Orice altceva mai puțin înseamnă eșec.
  • Perspicacitatea mea de neegalat, împreună cu pura mea tenacitate, mă fac un adversar de temut în orice domeniu al activității umane. Pentru fiecare domeniu pe care Matrix îl închide, avem zeci de domenii gata să îl înlocuiască.
  • Știrile sunt gratuite pentru că au nevoie de ele pentru a vă controla.
  • Ne aflăm în mijlocul unui război spiritual. Bătălia finală dintre umanitate și mașini - înainte de a fi redus la un cod QR. 99,9% dintre oameni refuză sabia și scutul, paralizați ca civili, așteptând să fie măcelăriți de hoarda de mașini. Adevărata pandemie este lașitatea.
  • Ai o putere nelimitată. Exploateaz-o. Fii de neoprit.
  • Majoritatea oamenilor nu cred că este posibil. Este posibil. Puteți avea Totul. Mă adresez puținilor bărbați inteligenți din lume care refuză să trăiască mai prejos.

De ce contul de Twitter al lui Andrew Tate este activ, deși el este în arest

Pe lângă mesaje, contul lui Andrew Tate a și redistribuit mesaje ale altor utilizatori, inclusiv unul al lui Stirling Cooper, care „garantează” că frații Tate sunt nevinovați și susține că „oameni cu putere multă trag sfori pentru a încerca să-i reducă la tăcere”. „Îi cunosc personal pe acești bărbați și nu sunt traficanți de persoane”, a adăugat Stirling.

Cei doi frați milionari britanici Andrew și Tristan Tate, reținuți de procurorii DIICOT sub acuzația de trafic de persoane şi viol, au primit vineri seară mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Tribunalul București.

Avocatul lui Andrew Tate a explicat de sâmbătă cum este posibil ca acesta să fie în continuare active pe Twitter.

„Sigur nu are posibilitatea de a posta din arest. Probabil că vorbim despre un manager de cont care manageriază acest cont”, a declarat acesta.

Acuzațiile aduse de DIICOT lui Andrew Tate și fratelui său:

„La începutul anului 2021, 4 suspecţi (doi cetăţeni britanici şi doi cetăţeni români) au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane”, afirmă DIICOT într-un comunicat remis presei joi.

Victimele au fost recrutate de cetăţenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenţia de a întemeia o relaţie de căsătorie/concubinaj şi existenţa unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy), potrivit procurorilor DIICOT. Procurorii români susțin că până în prezent au fost identificate 6 victime care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat.

„Cu privire la infracţiunea de viol, s-a reţinut că în luna martie 2022 o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect, prin exercitarea de violenţe fizice şi presiuni psihologice, să întreţină relaţii sexuale”, mai afirmă comunicatul remis presei de către DIICOT.

Citește și: