Un cetăţean ucrainean a încercat să intre în România prin vama Albița având asupra sa un pistol și muniție pentru el. Bărbatul, care nu are permis de port armă, le-a povestit polițiștilor de frontieră că deţine pistolul pentru autoapărare şi că l-a uitat în mașină la plecarea în cursă.

Vama AlbițaFoto: AGERPRES

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, pe data de 2 ianuarie, bărbatul, aflat la volanul unui ansamblu de autovehicule format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Ucraina, s-a prezentat în PTF Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,

„Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascuns şi nedeclarat, în portiera cabinei, un pistol din categoria armelor letale, calibrul 8 milimetri, precum şi muniţia aferentă acestuia, un încărcător în care se aflau cinci cartuşe de calibrul 8 milimetri, pentru care nu deţinea documente de provenienţă şi de transport. În urma verificărilor specifice efectuate de colegii noştri, s-a constatat că cetăţeanul ucrainean nu deţine permis de port armă. Cu privire la cele descoperite, bărbatul a declarat că deţine pistolul pentru autoapărare şi că l-a uitat în mijlocul de transport la plecarea în cursă”, precizează sursa citată.

Arma şi muniţia aferentă acesteia au fost ridicate în vederea continuării şi definitivării cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.