Polițiștii fac marți percheziții la zeci de persoane din județul Bihor, la zeci de persoane suspectate că au înscenat accidente rutiere pentru a înşela firmele de asigurări, prejudiciul fiind de cel puțin 650.000 de lei.

Poliția RomânăFoto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Conform Poliției Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror al Parchetului Judecătoriei Oradea, fac marţi 24 de percheziţii în judeţul Bihor, la persoane suspectate că înscenau accidente rutiere pentru a înşela societăţile de asigurări, infracțiunile vizate fiind de înşelăciune, înşelăciune privind asigurările, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic şi fals în declaraţii. 30 de persoane urmează să fie duse la audieri.

Polițiștii spun că, în perioada 2020 - 2022, 30 de persoane din judeţul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 şi 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăţilor de asigurări prin înscenarea unor evenimente rutiere.

24 dintre ele sunt suspectate că, sub coordonarea celorlalte şase persoane cercetate, ar fi produs, în mod intenţionat, evenimente rutiere, în scopul obţinerii de despăgubiri de la asiguratori. Astfel, ar fi fost produse 21 de accidente rutiere, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună, la cinci societăţi de asigurări.

Până în prezent, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor. (Foto: Dreamstime.com)