Vremea va fi caldă în toată țara în noaptea de Revelion şi în primele zile din 2023, iar şansele de a avea zăpadă sunt foarte reduse, inclusiv la munte, conform meteorologilor.

Iarnă caldăFoto: ciaobucarest / Stockimo / Alamy / Alamy / Profimedia

În noaptea de Revelion, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, cu minime în general între -1 şi 8 grade Celsius.

  • „Cerul va fi variabil şi doar în zonele joase din centru, sud şi est va fi nebulozitate joasă sau ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane, mai ales în Carpaţii Orientali.
  • Și în Bucureşti vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu o minimă de 1-3 grade, cerul va fi variabil, iar vântul slab până la moderat. Spre dimineaţă însă va creşte probabilitatea de ceaţă", a declarat pentru Agerpres meteorologul Raul Ilea.

Potrivit acestuia, în primele zile din noul an se vor menţine aceleaşi caracteristici ale vremii în toată țara, iar temperaturile maxime vor urca în unele zone până la 18 grade Celsius.

În1 ianuarie, vremea în continuare va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu maxime între 8 şi 18 grade şi minime între -3 şi 7 grade Celsius, în toată țara. Dimineaţa şi noaptea, în centrul, sudul şi estul ţării va fi probabilitate mare pentru ceaţă. V

Aceeaşi vreme mult mai caldă decât în mod normal va fi și în 2 ianuarie, cu unele înnorări în nord-vest, însă probabilitatea de precipitaţii va fi redusă. Maximele termice vor fi între 8 şi 18 grade, iar minimele între -2 şi 7 grade. Tot aşa, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă, a explicat meteorologul de la ANM.

În ceea ce priveşte Capitala, vremea la început de an va fi în continuare mai caldă, cu maxime de până la 16 grade şi minime între 1-4 grade Celsius şi fără zăpadă.

Pentru 1 ianuarie sunt prognozate temperaturi de 11-13 grade şi minime de 1-3 grade, iar pentru 2 ianuarie, o maximă de 15-16 grade şi o minimă de 2-4 grade, cu cer mai mult senin în ambele zile şi nu vom avea zăpadă.

Din păcate, nu va fi zăpadă nici în staţiunile montane, şansele să mai ningă fiind foarte mici în zilele următoare, pentru că este foarte cald. „Cu siguranţă în următoarea săptămână nu vom avea zăpadă", a adăugat meteorologul Raul Ilea.