Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la o sală de sport din Iaşi, la fața locului intervenind zece autospeciale de pompieri şi mai multe echipaje medicale. Conform ISU, 20 de persoane au fost evacuate, fără a exista victime.

PompieriFoto: © Fedecandoniphoto | Dreamstime.com

14:55 Un tânăr care se afla în clădirea în care s-a produs incendiul a declarat că întâi s-a simţit fum, apoi ”s-a auzit o explozie puternică undeva la parter sau la etajul unu”, conform News.ro.

Tânărul le-a povestit jurnaliştilor că se afla la etajul patru al clădirii, alături de alte persoane, şi că incendiul s-a propagat foarte rapid.

”Întâi s-a simţit fumul, apoi a avut loc o explozie puternică, undeva la parter sau la etajul unu. Flăcările s-au extins într-o fracţiune de secundă. Am coborât cu toţii pe scări, nu se putea lua liftul. Am ajuns cu toţii bine la parter. Am ieşit din clădire, ne-am ajutat între noi, pentru că mai erau persoane cu nişte bagaje. Lumea a reacţionat în general bine, cred că erau 30-40 de oameni în clădire, au ieşit toţi”, a afirmat tânărul.

14:37 Coordonatorului SMURD Iaşi, doctorul Diana Cimpoeşu, a anunţat că nu au fost înregistrate victime, conform Agerpres. Au fost asistate medical trei persoane, toate cu atac de panică. Două dintre ele au refuzat transportul la spital, iar o a treia a fost dusă la o unitate medicală.

13:50 Potrivit ISU Iaşi, incendiul se manifestă la acoperiş şi la izolaţia exterioară a clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi.

Au fost evacuate 20 de persoane de la etajele superioare.

Incendiul a izbucnit la sala de sport Oxigen de pe strada Pantelimon Halipa din municipiul Iaşi, iar fumul poate fi văzut de la o distanță de câțiva kilometri, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit ISU Iaşi, acolo intervine Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi cu 3 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, 1 echipaj de primă intervenţie şi comandă, 1 autospecială pentru transport apă, 2 autoplatforme pentru salvarea de la înălţime, 2 echipaje de prim ajutor calificat, cu 28 subofiteri şi 1 ofiţer în primă intervenţie. Ulterior, forţele au fost suplimentare cu o autospecială pentru transport victime multiple, 2 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, 1 echipaj de Descarcerare şi 1 autocisternă pentru transportul apei. (FOTO: Dreamstime.com)