Salvamont Maramureş pregăteşte, sâmbătă după-amiază, o acţiune de salvare a patru cetăţeni ucraineni care se află în Munţii Maramureşului, la peste 1.800 de metri altitudine, şi care nu au putut fi încă localizaţi.

​Intervenţie SalvamontFoto: Rechitan Sorin | Dreamstime.com

Salvamont România informează, pe Facebook, că echipele din Maramureş au în desfăşurare o acţiune, în urma unui apel venit prin 112, despre o situaţie delicată din Zona Vârful Pop Ivan din Munţii Maramureşului.

„Patru cetăţeni ucraineni care nu au putut fi încă localizaţi, dar care sunt în partea română, la o altitudine de peste 1.800 metri, cu probleme medicale (unul dintre ei are o fractură membru inferior - căzut în prăpastie) au solicitat ajutor de urgenţă. Acum organizăm echipele de căutare-salvare. Din păcate, datorită timpului nefavorabil, nu este posibilă utilizarea elicopterului şi nici a dronei din dotare pentru o localizare mai precisă şi o eventuală extracţie aeriană a persoanei/persoanelor accidentate”, se arată în mesaj.

Datele pe care le au salvamontiştii în acest moment sunt ”extrem de sumare”.

„În teren vor fi prezente trei echipe de salvatori montani, aproximativ 14 - 16 oameni, care împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră Maramureş vor încerca - contracronometru - găsirea şi ulterior evacuarea cetăţenilor ucraineni aflaţi în primejdie”, transmite Salvamont România. (Sursă Agerpres) Sursă foto articol Dreamstime.com