Iluminatul festiv de pe străzile Capitalei va fi oprit miercuri, în cea mai lungă noapte din an, în intervalul orar 20.00 - 21.00, în semn de solidaritate cu Ucraina, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Luminițe de Crăciun pe primăria CapitaleiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Conform acestuia, municipalitatea se alătură inițiativei „O oră pentru Ucraina”, astfel că între orele 20.00 și 21.00 vor fi oprite cele aproximativ 3.000 de instalații luminoase de pe bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii, Calea Victoriei și Piața Presei Libere. De asemenea, vor fi stinse luminițele care împodobesc bradul de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției.

„Prin acest demers, ne arătăm sprijinul pentru țara vecină aflată în criză energetică din cauza războiului prin care trece și care afectează milioane de oameni ce își vor petrece Sărbătorile în întuneric”, spune Nicușor Dan.

Inițiativa „O oră pentru Ucraina” aparține Parlamentului Ucrainei, rețelei United4Ukraine a Parlamentului European, cu sprijinul primăriilor orașelor Kiev și Londra.