Listarea Hidroelectrica, eveniment ce urmează a se întâmpla în prima jumătate a anului 2023, va avea loc pe piața românească de capital, condițiile de piață și interesul investitorilor urmând să determine dimensiunea exactă a pachetului, susține Johan Meyer, Managerul de Portofoliu al Fondului Proprietatea și, de asemenea, CEO al Franklin Templeton sucursala București.

Johan MeyeFoto: Adi Iacob / HotNews

Reprezentantul FP a afirmat în cadrul unui interviu că, în acest moment, lucrează la planul de business al companiei, planul de investiții, care va fi prezentat acționarilor și potențialilor investitori.

„Aceasta în condițiile în care compania a început deja să ia legătura cu investitori potențiali și vom aduna feedback despre valoarea potențială a tranzacției care va avea loc anul viitor”, a precizat el.

„Ținta noastră este să avem listarea companiei completă în prima jumătate a anului viitor, în primele șase luni ale anului 2023. Va fi pe Bursa de Valori București și avem flexibilitatea să vindem cei 20% pe care îi deținem la Hidroelectrica”, a mai afirmat el, completând că:

„Mărimea exactă a pachetului de acțiuni care va fi vândut, precum și prețul vor fi determinate de condițiile pieței și de interesul acționarilor din acel moment”.

În interviul VIDEO puteți afla și:

  • În ce stadiu se află listarea Hidroelectrica în prezent și care sunt următorii pași
  • Ce înseamnă aceste listări, cine va vinde acțiunile și când așteptați IPO-ul companiei (oferta publică inițială)
  • Cine poate investi în acțiuni Hidroelectrica?
  • Care sunt beneficiile listării Hidroelectrica
  • Cum anticipați că va arăta Hidroelectrica după listare
  • Ce va schimba ceva pentru această companie deținută de stat, după listare

Articol susținut de Fondul Proprietatea