Şapte cetăţeni din India care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, beneficiind de ajutorul unui român, au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră din Naidăş - Caraş-Severin.

Politia de FrontieraFoto: Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au desfăşurat acţiuni specifice în zona de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale. În urma activităţilor desfăşurate au fost depistaţi şapte cetăţeni din India care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde, beneficiind de ajutorul unui cetăţean român, informează un comunicat transmis sâmbătă și citat de Agerpres.

„În data de 16.12.2022, în jurul orei 12.00, în urma unor activităţi desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au observat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, în apropierea localităţii Iam, opt persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că şapte dintre cei conduşi la sediu sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 21 şi 38 de ani. Împreună cu migranţii în cauză, se afla şi un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, care intenţiona să-i ajute pe străini”, precizează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în privinţa cetăţenilor indieni, pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar faţă de cetăţeanul român pentru trafic de migranţi, în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.