Intr-un comunicat de presa, Traian Basescu da o replica unui nou articol din Jurnalul National in care este reluata chestiunea asa-zisei stergeri a datoriilor catre o banca. " Presedintele Romaniei, Traian Basescu, constata cu regret ca ziarul Jurnalul National, parte a trustului Intact, apartinind familiei Voiculescu, continua politica de denigrare zilnica a sefului statului". Basescu afirma ca materialele de presa abdica de la principiile jurnalismului de buna credinta.

"Constatind abdicarea de la principiile jurnalismului exercitat cu buna credinta, Presedintele Romaniei considera ca informatiile fara acoperire in fapte sau date distorsionate constituie doar un instrument de propaganda si nu raspund nevoii de informare a publicului".

Basescu aminteste ca subiectele referitoare la creditele angajate de fratele sau, Mircea Basescu, si la apartamentul din strada Mihaileanu au mai fost abordate de JN si faptele au fost clarificate.

Seful statului precizeaza ca pentru corecta informare a publicului sta la dispozitie comunicatul din 3 februarie 2006 si rezolutia Parchetului General nr. 150/2005.