Contractul de proiectare şi construire a unui nou stadion cu 12.000 de locuri la Târgovişte a fost semnat, miercuri, la sediul CNI, a anunţat preşedintele Consiului Jjudețean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. Peste 270 de milioane de lei se vor investi în noul obiectiv sportiv.

Noul stadion de la TargovisteFoto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei

„În această dimineaţă (miercuri, n.r.), la sediul Companiei Naţionale de Investiţii, în prezenţa ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi construirea noului stadion de la Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa fiind beneficiar al acestei investiţii! Antreprenorul care a câştigat licitaţia publică, ACI Cluj SA & DICO & TIGANAS Birou de Proiectare S.R.L. & IMRAT SERVICE S.R.L., are la dispoziţie 42 de luni pentru execuţie, din care 6 luni pentru proiectare”, a scris pe Facebook preşedintele CJ Dâmboviţa.

Valoarea investiţiei este de 271 milioane de lei, Consiliul Judeţean Dâmboviţa contribuind cu 25 de milioane de lei.

„Noul stadion va îndeplini condiţiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului naţional, din competiţiile europene, dar şi meciurile naţionalei de fotbal. Totodată, aşa cum am spus de nenumărate ori, noua construcţie va fi un complex sportiv: se vor mai putea juca meciuri de rugby la nivel naţional şi mondial, dar se pot organiza şi competiţii de atletism”, mai anunţă preşedintele CJ Dâmboviţa.

Stadionul va avea 12.012 locuri, pistă de atletism, 434 locuri de parcare, spaţii pentru alimentaţie şi comerţ, aminteștes Agerpres.