Publicația Der Standard a publicat un editorial în care un profesor în științe politice spune că blocarea României și Bulgariei pentru intrarea în spațiul Schengen este o mare greșeală, iar guvernul de la Viena încearcă să rezolva probleme actuale, prin tehnici ale trecutului. Textul are titlul „Austria mărșăluiește spre trecut”. Decizia este catalogată drept dezastruoasă, iar întreaga blocadă este o farsă.

Spatiul SchengenFoto: Scaliger, Dreamstime.com

Bilețelul pe care scrie „Austria afară din România!" poate fi ușor îndepărtat. Imaginea proastă a Austriei va persista.

În Der Standard se pomenește și de bilețele puse pe geamurile unei filiale a băncii Raiffeisen, bilete cu mesajul „Austria afară din România!" (Österreich raus aus Rumänien, în germană). Acest bilețel poate fi dat jos ziua următoare, „dar imaginea proastă pe care a căpătat-o Austria în cadrul UE, și de partener neserios, nu va dispărea așa ușor”, se scrie în ziarul austriac.

În ultimele zile au apărut mai multe editoriale critice la adresa guvernului în presa din Austria, „cu degetul” fiind arătați mai ales cancelarul Karl Nehammer și ministrul de interne Gerhard Karner.

Marți a apărut în publicația Der Standard editorialul semnat de un profesor în științe politice pe nume Vedran Dzihic, editorial cu titlul „Saga Schengen - Austria mărșăluiește spre trecut”. Autorul spune că guvernul populist de la Viena a acționat într-un mod sfidător și a respins cererile României și Bulgariei, deși nu avea motive să o facă. Titlul original al editorialului este „Die Schengen-Saga: Österreich marschiert vorwärts in die Vergangenheit”.

Autorul spune că Austria a acționat cu tactici din trecut, pentru a rezolva probleme actuale și consideră că întreaga „blocadă Schengen” este o farsă. România și Bulgaria nu sunt de vină pentru numărul mare de refugiați care vin în Austria, se mai spune în articol.

Sursa foto: Dreamstime.com