Procurorii DNA fac percheziții luni la Primăria Iași, condusă de Mihai Chirica, într-un dosar de corupție vizând eliberarea unor documente privind autorizarea, construirea, tranzacționarea și intabularea unui imobil din Iași.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

DNA a anunțat luni că procurorii de la Serviciul teritorial Iași fac cercetări pentru fapte de corupție care ar fi fost comise în perioada 2018 - 2020, în legătură cu eliberarea unor documente privind autorizarea construcției, edificarea, tranzacționarea și intabularea unui imobil din municipiul Iași.

„În cursul zilei, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații, situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sedii de firma”, a transmis DNA.

Surse judiciare au precizat pentru HotNews.ro că la acest moment cercetările sunt in rem (pentru fapte) și vizează modul în care a fost acordată autorizarea pentru transformarea în bloc cu două etaje a unui imobil de pe strada Moara de Vânt din Iași.

Ziarul de Iași scrie că documentele de urbanism ar fi fost emise în perioada 2015 - 2020, iar autorizațiile vizau construirea a două locuințe individuale și repoziționarea imobilului, pe când certificatul de atestare a edificării se referă la o locuință colectivă.

Conducerea Primăriei Iași spune că a făcut o solicitare în instanță pentru anularea autorizațiilor de construire în cauză.

„Suntem nu doar deschiși să colaborăm, ci chiar noi am sesizat instituțiile abilitate pentru aflarea cât mai rapidă a adevărului. Suntem la serviciu, toți angajații Primăriei își fac treaba conform fișei postului, iar activitatea administrativă continuă. Am încredere că justiția va face lumină, astfel încât imaginea și activitatea municipalității să nu aibă de suferit”, a declarat primarul Mihai Chirica, conform Ziarului de Iași.