PMP îi cere ministrului Muncii, Marius Budăi, să nu mai plătească pensiile românilor prin intermediul băncilor austriece. Un apel de sancționare a Austriei, care a împiedicat intrarea României în Schenhen, a fost făcut duminică și de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, care cere boicotarea companiilor cu acţionariat austriac.

Sediul PMPFoto: Hotnews

Într-o scrisoare deschisă trimisă ministrului Muncii, PMP îi cere „să pună capăt” convenţiilor încheiate de Casa Naţională de Pensii Publice cu Banca Comercială Româna şi cu Raiffeisen Bank pentru plata pensiilor românilor.

  • ”Dacă doriţi cu adevărat să arătaţi Austriei că suntem serioşi şi că nu suntem dispuşi să acceptăm tratamentul necorespunzător pe care îl primim, aveţi prilejul să le trimiteţi astfel austriecilor un mesaj puternic şi să le arătaţi că acţiunile lor au consecinţe.
  • Înţelegem că atât PSD, cât şi PNL îndeamnă românii să boicoteze firmele austriece, dar considerăm că statul român nu utilizează pârghiile pe care le are la dispoziţie în relaţia cu aceste firme. Boicotul este o opţiune legitimă pe care o are fiecare cetăţean care se simte jignit de atitudinea sfidătoare şi arogantă a austriecilor, iar companiile austriece din România trebuie să simtă că există consecinţe ale deciziei Vienei”, susține Gheorghe Baciu, vicepreşedinte al PMP, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

El atrage atenţia că, „în timp ce oamenii pot boicota companiile austriece, statul român are mecanisme şi pârghii legale şi instituţionale mult mai puternice”.

Tot duminică, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentara-Sindalimenta a anunțat că a decis închiderea contului bancar de la BCR, bancă cu acţionariat austriac.

De asemenea, conducerea Sindalimenta recomandă membrilor federaţiei „să evite achiziţia de produse ale societăţilor austriece, să nu mai alimenteze cu carburant de la benzinăriile OMV şi să-şi închidă conturilor bancare deţinute la băncile pe care această ţară le are în România”, conform unui comunicat citat de News.ro.

CITEȘTE ȘI:

Cine boicotează companiile austriece din România?