O femeie a fost reținută de Poliția Capitalei, fiind acuzată că a înșelat aproape 40 de persoane cărora le promitea că le va angaja în poliție, primind în schimb de la acestea sume cuprinse între 2.700 și 40.000 de lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform sursei citate, cu o zi în urmă polițiștii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în Capitală, într-un dosar de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale. Ancheta a fost declanșată după ce Secția 8 Poliție a fost sesizată de către o persoană că o femeie care a susținut că este angajata unei instituții și are influență i-ar fi cerut 3.500 de lei, promițându-i angajarea în instituție (poliție).

Potrivit Poliției Capitalei, în perioada noiembrie – decembrie 2022, femeia, în vârstă de 33 de ani, ar fi cerut și primit de la 37 de persoane sume cuprinse între 2.700 - 40.000 de lei, în total 100.000 de lei, promițând în schimbul banilor că acestea vor fi angajate în cadrul unei instituții.

Pentru a crea o aparență oficială, femeia ar fi chemat victimele la interviuri pentru a le „familiariza” cu grilele de examen și ar fi completat diferite declarații și angajamente pentru viitoarele posturi promise.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore.