Unul dintre cei patru cetăţeni ucraineni recuperaţi în noaptea de miercuri spre joi din Munţii Maramureşului de poliţiştii de frontieră şi salvatorii montani a decedat, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab.

​Intervenţie SalvamontFoto: Rechitan Sorin | Dreamstime.com

Salvamontiştii din Maramureş au intervenit, miercuri seară, pentru căutarea a patru cetăţeni ucraineni care au trecut frontiera în ţara noastră şi s-au rătăcit pe munte, la o altitudine de peste 1.600 de metri, într-o zonă unde stratul de zăpadă are până la 80 de centimetri grosime.

"Două dintre persoane, a căror stare era mai puternic alterată, au fost transportate la Spitalul din Vişeu de Sus cu ambulanţa. Celelalte două au fost transportate cu o altă ambulanţă la Spitalul din Sighetu Marmaţiei. În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipele de salvatori, in jurul orei 05.30 am fost informaţi de către unitatea sanitară că unul dintre cetăţenii ucraineni a decedat", a spus Oana Pârcălab.

Conform aceleiaşi surse, în momentul preluării celor patru persoane de la o altitudine de 1.400 de metri, una dintre acestea se afla în şoc hipotermic.

De asemenea, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont, Dan Benga, a precizat că cetăţeanul ucrainean a fost descoperit în şoc hipotermic sever.

"S-au efectuat inclusiv manevre de resuscitare, dar din păcate nu a răspuns manevrelor. Acesta fost predat echipajelor medicale venite în sprijin", a spus Dan Benga.

În operaţiunea de salvare au fost implicaţi 6 poliţişti de frontieră, 6 salvatori montani şi o echipă de voluntari.

(Foto articol: DreamsTime.com)