Competențele, creativitatea și spiritul inovator al elevilor și studenților români sunt concretizate în proiecte ingenioase și inovatoare, premiate de-a lungul anilor, în cadrul tuturor celor șase ediții ale competiției TeChallenge desfășurate până în prezent – o inițiativă a companiei Honeywell România, realizată în parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din București (UPB).

TeChallenge este o competiție care se adresează liceenilor și studenților de la facultățile cu profil tehnic din RomâniaFoto: Honeywell

TeChallenge este o competiție care se adresează liceenilor și studenților de la facultățile cu profil tehnic din România, care vor să își construiască o carieră în domeniu, să își transpună viziunea asupra viitorului în practică și să își antreneze creativitatea. Până în prezent, peste 500 de tineri au participat la competiția organizată de Honeywell România și Universitatea POLITEHNICA din București, cu un total de 228 de proiecte înscrise.

Honeywell România susține educația tinerilor din România pasionați de IT&C, contribuind activ la extinderea oportunităților de formare și dezvoltare a competențelor viitorilor ingineri și specialiști în domeniu. Astfel, pe lângă derularea competiției TeChallenge, o altă inițiativă care vine în sprijinul formării educaționale a tinerilor este crearea de laboratoare de tehnologie în cadrul a diferite facultăți cu profil tehnic din țară. Cel mai recent dintre acestea a fost inaugurat în luna iunie a acestui an, în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare de la UPB, fiind complet echipat cu soluții de automatizare de ultimă generație, care utilizează cele mai noi tehnologii dezvoltate de companie. Laboratorul poate fi utilizat de peste 400 de studenți în fiecare an, ce se pot familiariza cu software-uri de ultimă generație dezvoltate de companie și, în același timp, pot să testeze aceste soluții.

Care au fost proiectele premiate în cadrul finalei competiției TeChallenge 2022

Honeywell activează în România prin patru companii, inclusiv unități de producție situate în București și Lugoj, cu peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale, precum și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor.

În cadrul ediției de anul acesta a competiției TeChallenge, desfășurate cu succes, un număr de 18 proiecte realizate de elevi de liceu și studenți au fost declarate câștigătoare de către juriul format din reprezentanți ai companiei Honeywell și ai Universității POLITEHNICA din București, în cadrul finalei concursului. La categoria Studenți, premiul I a fost obținut de echipa Universității Politehnica Timișoara, al cărei proiect a constat într-o seră de interior, echipată cu un sistem automatizat pentru agricultură care monitorizează parametrii relevanți pentru plante cu ajutorul senzorilor și va acționa în consecință, folosind diverși algoritmi inteligenți. În ceea ce privește categoria Elevi, premiul I a fost obținut de echipa Liceului Tehnic Buzău, care a dezvoltat proiectul unui colector solar plan pe care își doresc să îl utilizeze pentru încălzirea apei menajere necesare bucătăriei liceului.

Anul acesta, competiția TeChallenge a atras 126 de tineri (elevi și studenți de la Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea Politehnica Timișoara), care s-au înscris cu 53 de proiecte, 24 aparținând echipelor de studenți și alte 29 aparținând elevilor.

TeChallenge – competiția cu tradiție care susține tinerii din România

Proiectul TeChallenge este rezultatul unui parteneriat solid între Honeywell România și Universitatea POLITEHNICA București, un angajament asumat de companie încă de la prima ediție, prin intermediul căruia își propune să contribuie la formarea tinerilor din România, la dezvoltarea profesională armonioasă a acestora și, ulterior, la integrarea lor în comunitatea de specialiști în IT&C de pe plan local.

Tinerii care se remarcă în cadrul TeChallenge prin proiectele și ideile lor au oportunitatea de a obține un loc în echipa Honeywell, fie în cadrul unor stagii de practică pe durata studiilor universitare, fie ca angajați. Lucrând alături de specialiști din cadrul companiei și aplicând tehnologiile dezvoltate de Honeywell, aceștia își vor putea completa cunoștințele teoretice și practice. Acest fapt îi va ajuta în a-și alcătui lucrările de licență sau disertație, precum și pentru a se orienta mai ușor și mai eficient în carieră.

Articol susținut de Honeywell