O publicație americană a realizat un top cu cea mai căutată pe Google jucărie la nivel global. The Toy Zone a făcut o și hartă care include România și a descoperit, printre altele, că Barbie este de neconcurat în 32 de țări, că patru din cinci căutări de jucării este la o consolă de joc video și că singura jucărie din top cinci care nu are legătură cu calculatorul este Lego, scrie Școala9.

Jucarii din lemnFoto: StartupCafe.ro

În România, se pare că cea mai căutată jucărie este Glitter Babyz, niște păpuși bebeluși, de diferite modele, cu sclipici pe păr și gene, care își schimbă culoarea părului când li se face baie. Se vând la pachet cu o serie de accesorii (biberoane, suzetă).

Europa pare să fie însă, în general, mare fană a jucăriilor pentru construcții, de tipul Lego, dar și de la alte mărci precum Knex, Playmobil și Geomag. Lego a fost creat în 1932 în Danemarca și azi poate fi găsit în 130 de țări din toată lumea. După expirarea brevetului Lego în 1978, mai multe companii rivale au început să creeze jocuri asemănătoare.

Citește articolul integral pe Școala9