Nouă români au fost răniți ușor după un accident de microbuz ce a avut loc în Istanbul în timp ce vehiculul mergea spre aeroport, informează Ministerul Afacerilor Externe de la București.

IstanbulFoto: Gabriel Bejan

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la un accident rutier, produs în cursul zilei de duminică, în care a fost implicat un microbuz care transporta pasageri către aeroport.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile turce, pentru a obține informații oficiale suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și referitor la circumstanțele producerii accidentului, transmite MAE:

Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții consulatului general, în urma acestui accident, nouă cetățeni români au suferit răni uşoare. Persoanele rănite au fost transportate la unități medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

MAE precizează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest incident.

”Consulatul General al României la Istanbul este în contact cu un reprezentant al grupului de turiști şi continuă dialogul cu autoritățile turce, fiind pregătit să acorde asistență consulară conform competențelor legale și în funcție de solicitări”, mai spune ministerul român de externe.