Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă pe Facebook că în 7 decembrie la Târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi „silent day” - între orele 12.00-16.00, muzica va fi difuzată în surdină, va proveni dintr-un singur punct şi nu vor fi aprinse lumini în colţuri diferite.

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei în Piaţa ConstituţieiFoto: ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București

Nicușor Dan spune că primăria va organiza „silent day” în Piața Constituției pentru copiii cu nevoi speciale:

  • „În această zi, Târgul de Crăciun va fi adaptat pentru micuții cu dizabilități senzoriale, care nu pot rezista în medii aglomerate, cu mult zgomot, muzică și jocuri de lumini.
  • Astfel, între orele 12.00-16.00, muzica va fi difuzată în surdină, va proveni dintr-un singur punct și nu vor fi aprinse lumini în colțuri diferite.
  • Totodată, în intervalul orar care le este dedicat, copiii cu dizabilități pot beneficia gratuit și de atracțiile târgului: patinoar, carusel și roată. Însoțitorii copiilor trebuie să prezinte certificatul de handicap.
  • Pentru a facilita accesul micilor vizitatori, echipe ale Primăriei Capitalei se vor afla la târg pentru a răspunde cerințelor părinților astfel încât copiii să aibă o experiență cât mai plăcută.
  • Totodată, dacă vizitatorii evenimentului din data de 7 decembrie au nevoie de asistență specială, îi rugăm pe părinți să sune, înainte de a ajunge, la numărul de telefon 021.9524 pentru ca împreună să găsim cele mai bune soluții pentru aceștia”.