Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că instalaţiile şi clădirile aferente Teleferic Sinaia au fost cumpărate de primărie cu suma de două milioane de euro, iar rezultatul major al acestei investiţii ar fi că turiștii vor putea avea o cartelă unică pentru transportul pe cablu.

SinaiaFoto: Salvamont

Instalaţiile vizate de această tranzacţie sunt telecabinele care leagă centrul staţiunii de domeniul schiabil, una mergând până la Cota 1400, cealaltă de la 1400 la Cota 2000, un telescaun relativ nou care merge de la Cota 1400 la 2000, un telescaun vechi în Valea Dorului, un teleschi vechi tot în Valea Dorului, parcarea de la baza telecabinei din Sinaia şi mai multe clădiri.

"Da, vestea cea mare este că suntem în plin proces de achiziţionare a activelor Teleferic Sinaia. (...) Am câştigat licitaţia, în următoarele săptămâni vom încheia contractul de vânzare - cumpărare. Din acel moment vom avea skipass unic pe toate instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia", se arată într-un mesaj postat vineri pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

Vlad Oprea a susținut că anul acesta au fost făcute investiţii de aproape 5 milioane de euro, iar Sinaia va avea, din acest sezon, circa 30 de kilometri de pârtii, fiind staţiunea cu cel mai mare domeniu schiabil din România.