Punctele de trecere a frontierei din vestul țării sunt pline, miercuri, pe sensul de ieşirea din ţară, pentru că mii de români pleacă în străinătate în minivacanţă. La la Nădlac II ,coloana de maşini este lungă de peste 4 kilometri şi se aşteaptă cel puţin două ore pentru formalităţile de trecere în Ungaria.

Vama NadlacFoto: Politia de Frontiera

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat pentru Agerpres că încă de la primele ore ale zilei foarte multe maşini s-au prezentat la ieşirea din ţară.

  • „La Nădlac II sunt deschise şase artere de control pentru autoturisme, dar ca să deschidem mai multe depindem de autorităţile ungare, care trebuie să aloce mai mulţi poliţişti.
  • Reamintim că, la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către statul vecin", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

La Nădlac II, timpul de aşteptare pentru control este de cel puţin două ore, iar coloana de maşini formată pe autostrada pan-europeană este lungă de peste 4 kilometri. Pe autostradă a rămas o singură bandă de circulaţie pe sensul spre Ungaria, pentru că pe cea de urgenţă staţionează camioane, iar pe prima bandă sunt oprite maşini.

La Nădlac I (DN7), sunt deschise trei artere de control pentru autoturisme, la ieşire din ţară, dar se aşteaptă minimum 90 de minute, iar la Turnu sunt deschise patru artere şi se aşteaptă tot 90 de minute. La Vărşand, sunt disponibile două artere şi se aşteaptă 60 de minute pentru a se intra în Ungaria.

La Cenad, în judeţul, Timiş timpul de aşteptare este de 60 de minute, potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră.