Joi, de Ziua Naţională, la Bucureşti vor fi ploi şi, temporar, lapoviţă şi ninsoare, iar temperatura maximă va fi de 1-2 grade. La Alba Iulia, unde, de asemenea, va fi organizată o paradă militară, temperaturile vor ajunge la 5-6 grade, iar dimineaţa va fi ceaţă, conform meteorologilor.

ninsoare in BucurestiFoto: Hotnews

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru ziua de 1 Decembrie, pentru București și Alba Iulia.

În Capitală va cotinua să fie vreme închisă și vor fi precipitații mixte - ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica în timpul zilei, când va atinge viteze de 35-40 km/h.

Temperatura maximă va fi de 1-2 grade, iar cea minimă va fi de 0-1 grad, potrivit meteorologilor.

La Alba Iulia, pe parcursul zilei de joi cerul va fi temporar noros, iar dimineață vor fi condiții de ceață. Vor fi posibile precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare).

Temperatura maximă va fi de 5-6 grade, iar cea minimă va fi de 1-2 grade.

Când începe parada miitară de 1 Decembrie din București

În Capitală, parada militară de 1 Decembrie va avea loc în Piaţa Arcului de Triumf de la ora 11.00.

Conform Ministerului Apărării, peste 1.500 de militari și angajați din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la paradă.

De asemenea, vor defila aproximativ 150 de militari străini, din cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Programul evenimentelor organizate la Alba Iulia de 1 Decembrie

Programul de Ziua Națională a României la Alba Iulia include parada militară, concerte de muzică, o „masă populară” și focuri de artificii, scrie ziarulunirea.ro.

  • 07.30: Marșul Unirii - Gara Alba Iulia – Bd. Încoronării – Bd. Ferdinand I – str. Mihai Viteazul – Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan – Catedrala Încoronării
  • 11.15: Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun, în Piața Cetății
  • 12.00: Te Deum, la Catedrala Încoronării
  • 12.30: foc de artificii de zi
  • 13:40: Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul Unirii
  • 14:00: Defilare militară pe Bulevardul 1 Decembrie 1918
  • 14:45: „Marea Unire a bucătarilor” - masa populară, în Piața Cetății / Curtea Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia
  • 15:00: Citirea Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia și Rugăciune de mulțumire, la Monumentul Unirii
  • 18.00: Pornirea iluminatului de sărbători, pe latura de Vest a Cetății Alba Carolina
  • 22.00: Spectacol de artificii în Piața Cetății