Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române a anunţat, miercuri dimineață, că circulaţia se desfăşoară în coloană pe sensul de urcare al DN 1, în zona localităţilor Câmpina şi Comarnic.

Aglomerație pe Valea PrahoveiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploieşti-Braşov, pe sensul de urcare spre staţiunile montane de pe Valea Prahovei, astfel că, pe raza localităţilor Câmpina şi Comarnic, judeţul Prahova, traficul se desfăşoară în coloană. Pe raza staţiunilor se circulă în condiţii de fluenţă, potrivit Centrului Infotrafic.

Cei care şi-au planificat călătorii în această perioadă sunt sfătuiţi să se intereseze în prealabil de starea drumurilor şi de condiţiile meteorologice, dar şi să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă dacă urmează să ruleze pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, avertizează polițiștii.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, polițiștii sfătuiesc conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare şi să semnalizeze din timp această intenţie.