​Cea de-a 5-a ediție Codiax a venit cu surprize pentru pasionații de deep tech din capitală, aducând mai aproape de ei un eveniment de nișă axat pe experiența de învățare aplicată si dezvoltare holistică. Evenimentul a fost adus de ING Hubs România, în noul sediu al companiei, și produs de echipa din spatele celui mai relevant eveniment de tehnologie din Europa de Est – Techsylvania.

Reprezentanți ai Airbus, NVIDIA și Hugging Face s-au întâlnit pentru prima ediție CODIAX în București la noul sediu ING Hubs RomâniaFoto: Codiax

2 sesiuni de conferințe cu 4 speakeri români și internaționali

În prima zi a evenimentului, pasionații de tehnologie au putut să urmărească și să interacționeze cu reprezentanți ai companiilor Airbus, NVIDIA, Hugging face și ING Hubs România.

Julien Simon, Ekaterina Sirazitdinova, Oana Turbatu, Bogdan Vergelea și Cameron Cooke au prezentat noi perspective din Artificial Intelligence, Virtual Reality & Augmented Reality, Frontier Hardware, IoT și Blockchain, reliefând metode actuale de înțelegere a celor mai noi tehnologii și punând bazele unei legături strânse între profesioniștii români și cei internaționali.

1 zi de workshop tehnic axat pe codare și învățare hands-on

A doua zi Codiax Bucharest a debutat cu un eveniment de practică intensivă axat pe dezvoltarea de software și aprofundarea abilităților tehnice, susținut de Alin Pandichi (Team Lead la ING Hubs România).

Conceptul „Conway’s Game of Life” a fost modul prin care Alin a stârnit interesul participanților prin nivelul ridicat de complexitate și prin formatul interactiv de prezentare al problemei de software.

„Prima ediție Codiax la București a reprezentat un prim pas important în comunitatea de deep tech din București realizat cu ajutorul partenerilor noștri de la ING Hubs România. Am avut parte de discursuri cu mult conținut valoros pe subiecte interesante și foarte actuale. Am cunoscut oameni pasionați de zona de deep tech care înțeleg și apreciază beneficiile dezvoltării continue și importanța networking-ului în interiorul industriei. Sper să ne vedem cu bine la următoarea ediție”, declară Vlad Ciurcă, co-fondator Codiax.

Dacă nu ai avut posibilitatea să ajungi la eveniment sau vrei să revezi discursurile speakerilor, le poți accesa gratuit aici.

Despre Codiax

Codiax este derivat din bine-cunoscutul eveniment de tehnologie - Techsylvania și dedicat exclusiv tehnologiilor din aria deep tech. Evenimentul a fost lansat din dorința de a crea un focus și un context specific acestei zone și este singurul de acest gen din Europa de Est. Codiax a ajuns la cea de-a cincea ediție în 2022, fiind prezent în Cluj- Napoca și anul acesta pentru prima dată la București.

Despre ING Hubs România

ING Hubs România este un hub global de tehnologie care furnizează peste 150 de servicii de dezvoltare software, management al datelor, risc non-financiar și audit. În prezent, echipa ING Hubs România este formată din peste 1400 de specialiști care lucrează în echipe globale. Proiectele lor au impact asupra clienților din toată lumea și ajută la transformarea digitală a ING, însă misiunea lor nu se oprește aici, ING Hubs România propunându-și să creeze adevărate schimburi de experiență și oportunități pentru profesioniști și un mediu propice de dezvoltare pentru toți pasionații de tehnologie din România.

​Articol susținut de CODIAX