Liderul Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, reţinut săptămâna trecută de DNA pentru trafic de influenţă și aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată de procurori.

Dănuț PopFoto: AGERPRES

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în acest caz.

El este acuzat că ar fi primit aproximativ 10.000 de euro de la o persoană căreia i-ar fi promis, în schimb, că va interveni pentru a fi angajată într-o o funcție de consilier la cabinetul unui deputat.

Acuzațiile DNA:

  • "În perioada noiembrie 2021 - februarie 2022, inculpatul ar fi pretins și ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranșe (4.000 euro - noiembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021 și 10.000 lei - februarie 2022).
  • În schimbul banilor, ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv".

Conform unor surse judiciare, liderul Partidului Ecologist, Dănuț Pop, ar fi primit mita prin intermediul soției celui căruia i-ar fi promis că îl va ajuta să se angajeze pe un post de consilier la cabinetul parlamentar al unui deputat PSD.

Partidul Ecologist Român (PER) a fost înființat în 1990, iar Dănuț Pop este președinte al formațiunii din 2007.

Ultimul congres al PER - la care Dănuț Pop a fost reales președinte - a avut loc în martie, iar atunci a candidat și omul de afaceri Mohammad Murad, care a fost ales președinte executiv al partidului.