Poliția Cluj a anunțat luni că a declanșat o anchetă după ce în presa locală au apărut imagini cu doi polițiști care ar lovi un bărbat încătușat, căzut la pământ.

Mașină de polițieFoto: Dreamstime / Vlad Ispas

Imaginile publicate de stiridecluj.ro sunt filmate de la un balcon și nu sunt foarte clare, însă se vede cum o persoană este căzută la pământ. Inițial, în filmare apar doi agenți, iar ulterior vine și un al treilea, care ar folosi forța, pe sunet putându-se auzi cum victima țipă.

Poliția Cluj a transmis că, în urma apariției imaginilor, a fost declanșată o anchetă, conform Știrilor TVR: "Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări interne cu privire la intervenția în cadrul unui eveniment din data de 26 noiembrie a.c., produs în municipiul Cluj-Napoca”.

Conform sursei citate, poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre un conflict izbucnit la un local de pe strada Republicii din municipiu. Ajunși la fața locului, polițiștii l-au identificat pe bărbatul responsabil de scandal, acesta a refuzat să se legitimeze și, mai mult, a fugit de polițiști.

IPJ Cluj recunoaște în comunicat că polițiștii au folosit forța pentru a-l imobiliza și spun că cel urmărit ar fi căzut după ce s-a împiedicat. (Foro: Dreamstime.com)