Cătălin Drulă a anunţat că USR va solicita, în Parlament, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de la Curtea de Conturi, după ce acesta a fost reţinut de DNA pentru dare de mită și trafic de influență.

Cătălin Drulă, președintele USRFoto: AGERPRES

„Oare social-democratul cu pretenții europene Marcel Ciolacu va face tot joc de glezne și îl va proteja ca pe Arsene de la Neamț și atâția alții?”, a scris președintele USR pe pagina sa de Facebook, subliniind că „PSD se dovedește din nou partidul corupților”.

El a spus că Bădălău avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. „Din contră: în 1988 a fost condamnat pentru furt și a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT și DNA”, a subliniat liderul USR.

„Nicolae Bădălau a fost recompensat cu funcția de la Curtea de Conturi după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora”, a mai spus Drulă.

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA într-un dosar de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență. Procurorii DNA susţin că Bădălău i-ar fi promis 170.000 de euro primarului unei comune pentru a oferi un contract unei firme administrate de o rudă a sa. Alături de Bădălău a fost reţinut şi reprezentantul unei firme pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită