S-a lansat Digiteca, platforma online care centralizează milioane de documente istorice, de la ziare, reviste și publicații. Cei care sunt pasionați de istorie au acum acces la informații valoroase. În timp ce vizualizați acest articol, îl puteți încerca fără un abonament. Totodată, acum avem o reducere excepțională de Black Friday, ceea ce înseamnă că un abonament pentru 10 luni va costa 140 de lei.

Arcanum Digiteca, biblioteca online cu care te plimbi prin timpFoto: Arcanum Digiteca

Vrei să știi ce s-a întâmplat în ziua în care te-ai născut sau ești doar un pasionat de istorie? Zeci de milioane de pagini de ziare și reviste din ultimii 250 de ani sunt la doar câteva click-uri distanță. Căutați ziare zilnice sau săptămânale, reviste sportive și reviste pentru femei. Digiteca vă oferă acces la o multitudine de informații din confortul fotoliului dumneavoastră.

Puteți căuta anumite probleme, nume, locații, evenimente. Este posibil să doriți să utilizați căutarea avansată și să restrângeți rezultatele în funcție de an sau de sursă.

Scînteia, 21 decembrie 1989.

Puteți naviga pe paginile ziarelor ca și cum ați fi un călător în timp, ca și cum ați ține în mână o publicație tipărită. Fiți nostalgici cu numere din Universul, Adevărul sau Scînteia. Mii de titluri sunt disponibile în Toate titlurile, chiar și pe domenii.

Baza de date utilizează inteligența artificială pentru a căuta printre fotografii. Dacă doriți să vedeți dacă vă aflați pe o pagină, încărcați o fotografie, iar sistemul vă va lista fețele similare. Poate că aveți o fotografie, dar nu știți cu cine este? Puteți obține un răspuns și la această întrebare. Sistemul caută, de asemenea, fotografii și ilustrații de presă și poate chiar procesa fotografii de grup sau gravuri. După ce ați găsit o imagine, puteți începe o nouă căutare pentru a obține o listă mai precisă de rezultate.

Căutarea facială se poate încerca dând click aici

Ne bucurăm de feedback-ul dumneavoastră și sperăm că sunteți mulțumit de serviciile noastre.

“Arcanum are acum ceea mai mare arhivă digitală de presă românească și a schimbat complet regulile jocului în cercetarea bibliografică de la noi. Este ceea ce aș numi o schimbare de paradigmă în cercetare.”

“Am popularizat Arcanum cât am putut, printre colegi, studenți, persoane interesate, oferiți un serviciu excelent la prețuri foarte bune, care chiar merită promovat. Felicitări, faceți o treabă absolut extraordinară!”

“Digiteca Arcanum este, fără nicio îndoială, cea mai importantă bază de date la ora actuală, care cuprinde periodice în limba română, inclusiv cele editate în perioada comunistă, reviste și ziare care trezesc un puternic interes cercetătorilor.”