O persoană a fost reținută de DIICOT pentru propagandă teroristă în România, fiind acuzată de procurori că a distribuit pe reţelele sociale şi a accesat materiale cu scene de luptă şi antrenamente ale membrilor unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu. Conform unor surse judiciare, este vorba despre o femeie care a fost deja condamnată de instanța supremă pentru astfel de fapte.

DIICOTFoto: Agerpres

Conform DIICOT, este vorba despre o persoană care va fi dusă la instanța supremă cu propunerea de arestare preventivă pentru infracțiunile de promovare a unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism și accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (condamnată pentru același gen de fapte).

Procurorii spun că persoana respectivă, „aflată într-o fază avansată a procesului de autoradicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu”. În materialele distribuite, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizații, precum şi imagini cu luptători ai entității teroriste.

De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, aceasta ar fi promovat însemnele și activitățile organizaţiei teroriste active în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia, mai spun procurorii DIICOT.

Conform unor surse judiciare, este vorba despre o femeie care a fost deja condamnată de instanța supremă pentru astfel de fapte.