Economia globală s-ar putea confrunta rapid cu o recesiune, iar FMI preconizeazăcă majoritatea țărilor vor avea de înfruntat “ape furtunoase” în 2023. În acest context, oamenii de afaceri știu că e bine să aleagă cash-ul pentru a fi pregătiți în fața viitoarelor turbulențe. Dar ce opțiuni au la dispoziție?

În fața crizei. Oamenii de afaceri aleg cash-ul. Cum fac asta? Foto: freepik.com

Pentru unii antreprenori băncile nu reprezintă o soluție deoarece procesul este greoi și implică multă birocrație, iar pentru alții ușile sunt complet închise. Și atunci, ce pot face oamenii de afaceri pentru a avea acces rapid la bani și pentru a se pregăti pentru ceea ce urmează?

În perioade de incertitudine economică, “cash is king”, iar asta înseamnă că pot apărea întârzieri semnificative în plata facturilor, ceea ce provoacă o spirală periculoasă pentru economie: firma X nu încasează facturile de la firma Y, ceea ce înseamnă că nu poate plăti serviciile firmei Z - un fenomen care poate duce în final la un blocaj pe scară largă.

În acest context, soluția alternativă de finanțare oferită de Instant Factoring reprezintă cel mai simplu mod prin care oamenii de afaceri pot să își asigure un cashflow constant în firmă, în așa fel încât să fie pregătiți pentru tulburările economice care vor urma.

Cum a gestionat un om de afaceri cu peste 30 de ani de experiență blocajele financiare?

Marian Filip, fondatorul companiei Vogue Trans, firmă înființată în anul 1991, ne-a povestit despre provocările cu care s-a confruntat și cum a reușit să le depășească. Blocajele de plăți către furnizori i-au dat multe bătăi de cap, iar acestea erau cauzate, de cele mai multe ori, de clienții care nu plăteau la timp facturile pentru serviciile pe care firma sa le presta.

Marian Filip a lucrat o perioadă îndelungată cu băncile pentru a se asigura că, în ciuda provocărilor, afacerea sa poate să funcționeze în condiții normale, dar când a aflat de serviciile Instant Factoring a decis că este cea mai bună soluție pentru el și pentru businessul său.

“Echipa Instant Factoring știe ce face, realizează importanța disponibilității atunci când există un blocaj financiar și are capacitatea de a înțelege și de a acționa rapid pentru a debloca situațiile care intervin neanunțate”, a explicat Marian Filip.

Fondatorul Vogue Trans spune că pentru el factoringul a fost extrem de util atunci când fluxul de bani era insuficient, reușind astfel să găsească soluții în timp record, la costurile corecte.

“Instant Factoring a avut un aport foarte important în primul rând în educația noastră financiară și business-ul a cunoscut o creștere senzațională prin faptul că am fost mult mai coerenți în abordările financiare cu clienții”, a adăugat omul de afaceri.

Ce este și cum funcționează factoringul?

Factoringul este un serviciu financiar diferit de credit. Instant Factoring, o instituție financiară nebancară acreditată și reglementată de Banca Națională a României, cumpără facturile emise ale unei firme (poate fi o singură factură sau mai multe), care se afla încă în termenul de plată. Pașii pe care un antreprenor trebuie să îi urmeze sunt simpli, iar banii, minus comisionul firmei de factoring, intră în cont în maxim 24 de ore.

Fără efort sau birocrație, poți alege cash-ul urmând pașii de mai jos:

  • Îți creezi contul pe instantfactoring.com
  • Adaugi o copie a facturii pe care vrei să o finanțezi
  • Echipa Instant Factoring verifică datele și revine cu un răspuns în maxim 2 ore
  • Dacă totul este în regulă, banii intră în contul firmei în 24 de ore.

Riscul unei recesiuni, inflația și prețurile mari la energie pun o presiune enormă pe actorii economici, iar pentru a evita un blocaj total firmele trebuie să aplice o politică preventivă, în așa fel încât să poată rezista presiunilor și să continue să își desfășoare activitatea. De aceea, antreprenorii de succes nu așteaptă până în ultima zi, ci caută răspunsul la probleme din timp. Serviciul de factoring oferit de Instant Factoring pune la dispoziția oamenilor de afaceri soluția rapidă prin care pot asigura cash flow-ul necesar în business-ul lor.

Null

Nu lăsa pe mâine ce poți face instant! Peste 5000 de firme au apelat la finanțarea digitală oferită de Instant Factoring. Astfel, au scăpat de drumuri la bancă și au reușit să finanțeze până la 100% din valoarea facturii.

Vrei să afli ce sumă poți finanța? Folosește calculatorul de aici și încarcă prima ta factură în cont.

Articol susținut de Instant Factoring