28 de persoane au fost reținute în urma celor peste 100 de percheziții făcute la săli de jocuri de noroc, ancheta vizând și gruparea condusă de fraţii Corduneanu, ai cărei lideri și-ar fi terorizat concurența. Conform Poliției, în urma descinderilor anchetatorii au ridicat droguri, arme și muniție, precum și peste 500.000 de euro.

Poliția RomânăFoto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Poliția Română a anunțat joi că în urma celor 123 de percheziții făcute miercuri au fost ridicate 8 punguțe cu cocaină, 40 de kilograme de materiale pirotehnice clasa F1, F2, F3, o armă cu glonț fără autorizare, cu încărcător și două cartușe, două arbalete, arme albe și peste 500.000 de euro.

Au fost duse la audieri 40 de persoane, dintre care 28 au fost reținute, iar șapte au fost plasate sub control judiciar.

Perchezițiile au fost făcute de polițiști și procurori DIICOT la locuințele unor persoane, precum și la săli de jocuri de noroc din București și din judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, dosarul vizând infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului.

Clienți care obțineau câștiguri importante erau lăsați fără bani

Conform anchetatorilor, începând cu anul 2018 ar fi fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj în domeniul jocurilor de noroc. Prin aplicarea a diferite forme de șantaj reprezentanților unor firme, membrii grupării ar fi urmărit eliminarea concurenței în acest domeniu.

De asemenea, prin folosirea unor metode similare și prin acte de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți care obțineau câștiguri însemnate să intre în posesia banilor.

Totodată, ar fi interzis clienților care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracțional organizat și ar fi recuperat de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.

Conform Ziarului de Iași, ancheta ar viza gruparea condusă de frații Corduneanu. (Foto: Dreamstime.com)