Angajatorii își doresc echipe motivate, iar angajații visează la un mediu de lucru care să le ofere această motivație. Companiile aspiră la personal productiv și inovator, în timp ce oamenii au nevoie de o cultură organizațională care să îi inspire și care să îi mențină productivi.

Creșterea valorii cardului de masă de la Sodexo Benefits and Rewards Services la 30 de lei pe zi aduce economii de 37% la bugetFoto: Sodexo

Inițial, poate părea un cerc vicios. Cu toate acestea, soluțiile sunt simple și se bazează pe un singur element esențial: grija față de echipă, exprimată mai ales în contextele dificile, de-a lungul timpului.

Contextul social-economic și productivitatea angajaților

Conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică (INS), rata inflației de la începutul anului curent este de 11,6%. Mai mult, rata anuală a inflației în luna august 2022, comparativ cu august 2021, este de 15,3%.

Aceste cifre se traduc printr-o putere de cumpărare scăzută, dar și prin trăiri negative constante precum îngrijorarea, stresul și nesiguranța în rândul angajaților.

La rândul ei, o stare mentală și emoțională precară duce, în scurt timp, la o lipsă de productivitate și o motivație diminuată în mod semnificativ.

Soluții simple pentru angajați și angajatori. Creșterea valorii cardului de masă de la Sodexo Benefits and Rewards Services la 30 de lei pe zi aduce economii de 37% la buget

În contextul creșterii inflației și a prețurilor în toate industriile, o sumă mai mare pe cardul de beneficii extra salariale nu reprezintă doar o creștere a puterii de cumpărare, ci și o expresie a siguranței, oferită de către angajator în vremuri solicitante și dificile.

În prezent, suma zilnică maximă ce poate fi adăugată pe cardul Gusto al fiecărui angajat este de 30 de lei. Aceasta a fost majorată tocmai pentru a oferi angajatorilor oportunitatea de a-și susține echipa și de a inspira încredere și siguranță, zi de zi.

Cardul Gusto oferit de Sodexo Benefits and Rewards Services (BRS) este cel mai popular beneficiu extra salarial în rândul clienţilor noştri, cu rolul de a oferi angajaților posibilitatea de a avea zilnic o masă de prânz sănătoasă și sățioasă. Cardul nu încurajează doar obiceiurile bune pentru sănătate, ci ajută și angajatorul să optimizeze costurile companiei.

Sumele încărcate pe cardurile Gusto sunt 100% deductibile și sunt exceptate de la plata taxelor salariale. Oferirea a 30 de lei fiecărui angajat pentru fiecare zi lucrătoare din lună se traduce printr-o economie de 37% pentru companie.

Așadar, creșterea sumei zilnice alocate pe cardurile Gusto la 30 de lei nu reprezintă un cost suplimentar pentru angajator, ci poate fi considerată o investiție sigură, de calitate, atât pentru companie, cât și pentru starea de bine a angajaților.

Susținerea și grija suplimentară pentru angajați, esențială pentru a avea echipe satisfăcute și performante, chiar și în vremuri dificile

În contextele social-economice precum cel descris anterior, angajații au tendința de a căuta, în rândul angajatorilor, companii de încredere, pe care se pot baza indiferent de situație.

„Implementarea de soluții care să aducă un plus de susținere și să genereze încredere, siguranță și mulţumire în rândul echipei nu mai sunt opționale, ci devin esențiale. Acestea nu numai că diferențiază angajatorul de alte companii competitoare, dar favorizează retenția, loialitatea și productivitatea echipei. Ne bucurăm să le oferim clienților noștri produse și soluții care îi ajută să-și îndeplinească obiective atât de importante”, declară Daniela Coman, Product Manager, Sodexo Benefits & Rewards Services România.

Cardul de masă Gusto de la Sodexo reprezintă soluția optimă, căci se încarcă rapid și simplu cu suma dorită, iar angajatul poate folosi cu ușurință tichetele de masă electronice în limita sumei disponibile, fără a se raporta la valoarea fixă a unui tichet. Cardurile folosesc tehnologia Contactless, iar soldul lor poate fi verificat oricând prin aplicația MySodexo.