Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, dezvăluie pe pagina sa de Facebook că a câștigat un proces împotriva Autorității de Supraveghere Financiară care a refuzat să dezvăluie date despre contractul colectiv de muncă, salarii, sporuri, locuință de serviciu, cazare, diurnă și cheltuieli de transport. Năsui acuză ASF că „că și-au crescut pe șest salariile”.

Claudiu NasuiFoto: Hotnews

„Am aflat că au făcut o nefăcută și că și-au crescut pe șest salariile. Mi-au spus că nu, deși aveam informații că au făcut fix asta prin contractul colectiv de muncă. Așa că le-am cerut contractul colectiv de muncă. Au refuzat. Asta deși sunt membru al comisiei pentru buget-finanțe-bănci. Comisie care, în teorie, îi supraveghează. Au refuzat să le dea. Bizar nu? Așa că am revenit cu o interpelare parlamentară. Au refuzat din nou.”, a declarat Năsui pentru Profit.ro.

Acesta spune că ASF a continuat cu „secretomania” chiar și față de proprii lor angajați care nu au avut voie să facă vreo copie la cntractul colectiv de muncă și nu au fost lăsați să-l consulte decât dacă justifică un interes și chiar și atunci doar într-o sală în prezența unui director care îi supravegheze să nu cumva să facă poze.

„I-am dat în judecată și ieri am câștigat procesul. A durat un an, dar ASF este acum obligată să dea informațiile pe care nu ar fi trebuit să le țină niciodată ascunse. Probabil vor face recurs ca să mai tragă de timp. Dar vor ieși la iveală și vom vedea atunci de ce l-au ascuns cu atâta zel”, mai spune acesta în postarea de pe Facebook.

Potrivit datelor ASF, publicat de Profit.ro, cheltuielile salariale în bani ale instituției au atins 151.060.541 lei (la un total al cheltuielilor de 179.966.644 lei) în 2021, adică o pondere de 83,99%.