​La câteva zile de la declarațiile tranșante ale ministrului său de Interne, cancelarul Austriei își exprimă și el public temerile privind extinderea spațiului Schengen. Vizate sunt România și Bulgaria.

Karl NehammerFoto: AGERPRES

Karl Nehammer spune că în acest moment în Austria sunt 100.000 de persoane care au intrat ilegal în țară, dintre care 75.000 nu au fost înregistrate în nicio țară UE. „Majoritatea vin în Austria prin Serbia și Ungaria, o altă parte vin în Austria prin Turcia, Bulgaria, România și Ungaria. Nu sunt împotriva migrației , dar trebuie să fie totuși să poți decide cine vine la tine”, a spus Cancelarul Austriei. El a precizat că așteaptă „răspunsuri la întrebarea: cum pot 75. 000 de persoane să traverseze țările UE și să nu fie înregistrate?”, notează MeinBezirk.at.

În privința Croației, Nehammer a spus că Austria nu simte nicio presiune a migranților dinspre această țară.

Cancelarul Austriei a precizat că aderarea Croației, României și Bulgariei ar trebui votată individual.

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a declarat săptămâna trecută că țara sa nu va fi de acord cu extinderea cu cele trei țări deoarece „sistemul este disfuncțional”.

„Este un moment inoportun să votăm asupra extinderii acum, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează. (...) Dacă un sistem nu funcționează, nu poate fi făcut și mai mare”, a declarat el într-o emisiune la Ö1 „Mittagsjournal”, citată de Der Standard și Kurier.at